Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Helmig sætter sindene i kog

Northsides booking af Thomas Helmig giver heftig kritik fra festivalens indie-fans. Vi vil gerne overraske, siger talsmand, der glæder sig over stort billetsalg, især på grund af Frank Ocean.

Thomas Helmig spiller den 10. juni på Northside i Ådalen til nogle festivalgæsters store ærgrelse og andres store glæde. Arkivfoto: Anders Brohus

Thomas Helmig har altid delt vandene, og nu gør han det igen.

For Northsides booking af Helmig har sat festivalens hjemmeside i rotation med en stribe heftige udfald fra den del af festivalpublikummet, der elsker Northsides indie-profil – og ikke de brede danske popnavne.

Se blot en stribe FaceBook-kommentarer her:

»Argh! Så mangler vi bare Poul Krebs og Lars Lilholt og måske Kim Larsen til at fuldende programmet. Thomas Helmig? Så kommer Lars Lilholt og Volbeat måske også?«

»Tag jer sammen. Håber, at Thomas var svinebillig. Næste år Poul Krebs og Sanne Salomonsen eller hvad?«

»Åhhh, hvor er det et nederen act at bruge penge på. For helvede, Thomas Helmig er der da godt nok ikke noget som helst rockfestival over. I trækker nu endnu mere i gadefestretningen, det kunne I godt lige have varslet.«

Men vanen tro er der også festivalgæster, der jubler over, at Helmig indtager hjemmebanen i Ådalen lørdag den 10. juni.

»Vi skal vist gøre alvor af den lørdagsbillet.«

»Jeg skal da så meget med.«

»Faktisk et ret lækkert program lørdag på Northside.«

Smart hipster

John Fogde, booker og talsmand for Northside, tager kritikken med ro – for han møder den hvert år.

»Sådan var det jo også, da vi annoncerede navne som D-A-D, Lukas Graham og Scarlet Pleasure, så vi ved, at det giver kritik, når vi sætter de brede danske navne på. Selv om man på sin Facebook-profil måske gerne vil fremstå som en smart hipster, så ved vi også, at de største danske navne er nogle af dem, der trækker flest folk til scenerne,« siger John Fogde.

Og han glæder sig faktisk over, at nogle gæster ser Helmig som helt skæv i forhold til Northside musikprofil.

»Jamen det er da fedt, for vi vil gerne overraske og bringe skæve ting på. Hvis vores program var forudsigeligt, ville det være alt for kedeligt,« siger John Fogde.

Ingen forbudt-liste

Han vil ikke forholde sig til, om man en dag vil se Lars Lilholt, Sanne Salomonsen og Kim Larsen på Northside, som kritikerne joker med.

Northside
Det foreløbige program
  • Fredag 9. juni: Frank Ocean, Bastille, Veronica Maggio, Run the jewels og Mø.
  • Lørdag 10. juni: Thomas Helmig og Phlake.
  • Søndag 11. juni: Radiohead.
  • Derudover har festivalen booket Liss og Bisse, som der endnu ikke er sat spilledag på.

»Vi har ikke en liste over navne, som aldrig kan spille på Northside, for vi vil ikke sættes i bås. Festivalen udvikler sig hele tiden, og da vi startede i sin tid, havde vi nok ikke Thomas Helmig i tankerne, men efterhånden som festivalen vokser, og vi lærer vores gæster at kende, har vi fundet ud af, at vi skal være mere åbne for at prøve nogle ting af,« siger John Fogde.

En overraskelse af de store var det også, da Northside forleden kunne annoncere amerikanske Frank Ocean i programmet.

»Det er en kæmpe sejr for os, for Frank Ocean har aldrig spillet på en dansk festival. Vi har altid haft ham på ønskesedlen, men vi har aldrig været tæt på at lande en aftale, og derfor er det ekstra fedt, at det nu er lykkedes,« siger John Fogde, der har fået gang i billetsalget:

»Radiohead, Helmig, Bastille og Veronica Maggio satte gang i salget, og da vi så kom med Frank Ocean, stak det helt af. Vi sælger historisk mange billetter i øjeblikket.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: 80 klager over Northside er 80 for mange
Brian Nielsen
Jeg vil gerne slå fast, at Aarhus Kommune på ingen måde er faldet på halen for Northside, men at vi som festival er underlagt en række lydmæssige og lovmæssige krav, som vi overholder til punkt og prikke.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder. Theresa May er åben for at bevæge sig, og det er EU’s chefforhandler også.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her