Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

I kø for lidt stjernedrys og kold krig i fjerne galakser

Den nye Star Wars-film får den 13. december gallapremiere i Aarhus, som samtidig kan indvie en ny Imax-biograf med et 200 kvm stort lærred. I København får man først filmen at se dagen efter.

Det er dobbelt så dyrt at se stormtropperne i den nye stjernekrigsfilm i Imax-versionen som i en 2D-version. Alligevel var der mandag kø for at købe billet til premieren den 14. december. Dagen før er der gallapremiere i Aarhus for de særligt inviterede. Foto: Jonathan Olley/Lucasfilm-Disney

Mangen en Star Wars-fan sad klar ved tasterne på deres computer mandag, da biografen Cinemaxx kl. 12 satte billetter til den nye film i serien, ”Rogue One: A Star Wars Story” til salg, som har premiere den 14. december og har bl.a. Mads Mikkelsen på rollelisten.

De mange fans stod i en digital kø på mindst 1.000 og måtte vente godt en halv time på at kunne købe billetter til filmen, som mange gerne vil kunne sige, at de var blandt de første til at se.

I Aarhus kan man opleve særligt stjernedrys dagen før premieren, fordi gallapremieren den 13. december holdes i den nye Imax-biograf i Cinemaxx.

Bedre plads over det hele

Filmen markerer åbningen af denne nye sal, der er indrettet i den tidligere Sal 1.

Ikke at Mads Mikkelsen kommer, han og hans medspillere, bl.a. James Earl Jones og Felicity Jones, har kontraktlige forpligtelser til gallapremierer andre steder ude i den store verden.

Stort bliver det nu alligevel, forsikrer Kim Brochdorf, adm. direktør i Cinemaxx Danmark.

»Der kommer mange ægte fans, der er klædt ud som Star Wars-figurer,« siger han og mener, at det er værd at gå ind at se filmen, alene for at opleve den nye Imax-biograf, som er et filmformat, der er udviklet af et canadisk firma.

Det viser film på et 200 kvm stort lærred, hvor billedet står skarpere end på andre mindre lærreder, fordi der er to projektorer. Hertil kommer en særligt god lyd og ekstra plads i stolene, siger han – der er 417 pladser i den nye sal mod tidligere 500.

Det koster 175 kr. at se stjernekrigsfilmen i Imax-formatet mod 110 kr. i 3D-versionen og 90 kr. i 2D.

Prisen til trods regner Cinemaxx med, at over 100.000 biografgængere fra hele Jylland årligt vil betale for den særlige filmoplevelse. Der er også en Imax-biograf i København.

”Rogue One” er den første i en række stjernekrigsfilm, der udforsker Star Wars universet yderligere. Den foregår umiddelbart før ”Star Wars: A New Hope” fra 1977 – episode IV – og i den følger man kort fortalt Oprørsalliancen, der vil stjæle plantegningerne til Dødsstjernen.

Felicity Jones spiller oprøreren Jyn Erso, mens Mads Mikkelsen er hendes far, Galen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her