Kultur

Museer har fjernet pensionistrabatten

Ældre har siden i sommer skullet betale mere for entréen hos nogle af byens kulturkæmper.

Det er ikke længere muligt at få en pensionistrabat, når man f.eks. besøger Grauballemanden på Moesgaard Museum. Der er ifølge kommunikations- og markedsføringschef Bodil Jensen tale om en generel tendens i museumsverdenen. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Skal man besøge Boy på Aros eller Grauballemanden på Moesgaard Museum, skal man ikke forvente rabat, blot fordi man har passeret en gylden aldersgrænse. Begge museer oplyser til JP Aarhus, at man har valgt at udfase sine pensionistrabatter på entrébilletter på hhv. 10 og 18 pct.

Det skete allerede i juni og har tilsyneladende ikke generet gæsterne. I hvert fald har ingen af museerne modtaget skriftlige klager eller henvendelser efter at have fjernet rabatterne. Ifølge kommunikations- og markedsføringschef på Moesgaard Museum, Bodil Jensen, har kun ganske få gæster ærgret sig over manglen på rabat ved billetskranken.

Hun oplyser, at man følger en generel tendens i museumsverdenen og henviser til, at hverken Louisiana, Arken, Kunsten i Aalborg, Nationalmuseet eller Statens Museum for Kunst har særlige entrépriser for pensionister.

»Rabatten er et levn fra gamle dage. Pensionister har jo nogle andre indkomstforhold, end de havde for nogle år siden,« siger administrationschef på Aros, Henrik Ochsner.

Begge de aarhusianske museer tilbyder dog fortsat pensionistrabat på deres respektive klubkort.

Trist udvikling

Det er en utroligt ærgerlig udvikling, mener formanden for kulturudvalget i Ældrerådet, Knud Erik Dalgaard.

»Det er jo ikke alle pensionister, der har den opsparing og levestandard, man henviser til. Nogle må vende hver en krone, og selv om det er en lille rabat, er det den forkerte vej at gå, når man fjerner den,« siger han.

Listen over kulturinstitutioner med rabatordninger på entrébilletter for pensionister i Aarhus er efterhånden ganske overskuelig. Den Gamle By tilbyder gratis adgang for pensionister bosat i Aarhus Kommune, og på Besættelsesmuseet kan man spare en tredjedel af prisen. Naturhistorisk Museum giver også 10 kr. i rabat på entréen for pensionister.

Sidstnævnte afviser ikke, at man vil ændre ordningen efter en nærmere gennemgang af priserne, men det har man ikke besluttet endnu. Museet ønsker dog ikke at skævvride adgangen til museet i forhold til sociale spænd, fastslår museumsdirektør Bo Skaarup.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her