Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Museer har fjernet pensionistrabatten

Ældre har siden i sommer skullet betale mere for entréen hos nogle af byens kulturkæmper.

Det er ikke længere muligt at få en pensionistrabat, når man f.eks. besøger Grauballemanden på Moesgaard Museum. Der er ifølge kommunikations- og markedsføringschef Bodil Jensen tale om en generel tendens i museumsverdenen. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Skal man besøge Boy på Aros eller Grauballemanden på Moesgaard Museum, skal man ikke forvente rabat, blot fordi man har passeret en gylden aldersgrænse. Begge museer oplyser til JP Aarhus, at man har valgt at udfase sine pensionistrabatter på entrébilletter på hhv. 10 og 18 pct.

Det skete allerede i juni og har tilsyneladende ikke generet gæsterne. I hvert fald har ingen af museerne modtaget skriftlige klager eller henvendelser efter at have fjernet rabatterne. Ifølge kommunikations- og markedsføringschef på Moesgaard Museum, Bodil Jensen, har kun ganske få gæster ærgret sig over manglen på rabat ved billetskranken.

Hun oplyser, at man følger en generel tendens i museumsverdenen og henviser til, at hverken Louisiana, Arken, Kunsten i Aalborg, Nationalmuseet eller Statens Museum for Kunst har særlige entrépriser for pensionister.

»Rabatten er et levn fra gamle dage. Pensionister har jo nogle andre indkomstforhold, end de havde for nogle år siden,« siger administrationschef på Aros, Henrik Ochsner.

Begge de aarhusianske museer tilbyder dog fortsat pensionistrabat på deres respektive klubkort.

Trist udvikling

Det er en utroligt ærgerlig udvikling, mener formanden for kulturudvalget i Ældrerådet, Knud Erik Dalgaard.

»Det er jo ikke alle pensionister, der har den opsparing og levestandard, man henviser til. Nogle må vende hver en krone, og selv om det er en lille rabat, er det den forkerte vej at gå, når man fjerner den,« siger han.

Listen over kulturinstitutioner med rabatordninger på entrébilletter for pensionister i Aarhus er efterhånden ganske overskuelig. Den Gamle By tilbyder gratis adgang for pensionister bosat i Aarhus Kommune, og på Besættelsesmuseet kan man spare en tredjedel af prisen. Naturhistorisk Museum giver også 10 kr. i rabat på entréen for pensionister.

Sidstnævnte afviser ikke, at man vil ændre ordningen efter en nærmere gennemgang af priserne, men det har man ikke besluttet endnu. Museet ønsker dog ikke at skævvride adgangen til museet i forhold til sociale spænd, fastslår museumsdirektør Bo Skaarup.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Hvilken verden lever Zuckerberg mon i?

Ingen bare bryster, men gerne påstande om, at Holocaust aldrig fandt sted. Mark Zuckerberg må komme til fornuft.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her