Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Museer har fjernet pensionistrabatten

Ældre har siden i sommer skullet betale mere for entréen hos nogle af byens kulturkæmper.

Det er ikke længere muligt at få en pensionistrabat, når man f.eks. besøger Grauballemanden på Moesgaard Museum. Der er ifølge kommunikations- og markedsføringschef Bodil Jensen tale om en generel tendens i museumsverdenen. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Skal man besøge Boy på Aros eller Grauballemanden på Moesgaard Museum, skal man ikke forvente rabat, blot fordi man har passeret en gylden aldersgrænse. Begge museer oplyser til JP Aarhus, at man har valgt at udfase sine pensionistrabatter på entrébilletter på hhv. 10 og 18 pct.

Det skete allerede i juni og har tilsyneladende ikke generet gæsterne. I hvert fald har ingen af museerne modtaget skriftlige klager eller henvendelser efter at have fjernet rabatterne. Ifølge kommunikations- og markedsføringschef på Moesgaard Museum, Bodil Jensen, har kun ganske få gæster ærgret sig over manglen på rabat ved billetskranken.

Hun oplyser, at man følger en generel tendens i museumsverdenen og henviser til, at hverken Louisiana, Arken, Kunsten i Aalborg, Nationalmuseet eller Statens Museum for Kunst har særlige entrépriser for pensionister.

»Rabatten er et levn fra gamle dage. Pensionister har jo nogle andre indkomstforhold, end de havde for nogle år siden,« siger administrationschef på Aros, Henrik Ochsner.

Begge de aarhusianske museer tilbyder dog fortsat pensionistrabat på deres respektive klubkort.

Trist udvikling

Det er en utroligt ærgerlig udvikling, mener formanden for kulturudvalget i Ældrerådet, Knud Erik Dalgaard.

»Det er jo ikke alle pensionister, der har den opsparing og levestandard, man henviser til. Nogle må vende hver en krone, og selv om det er en lille rabat, er det den forkerte vej at gå, når man fjerner den,« siger han.

Listen over kulturinstitutioner med rabatordninger på entrébilletter for pensionister i Aarhus er efterhånden ganske overskuelig. Den Gamle By tilbyder gratis adgang for pensionister bosat i Aarhus Kommune, og på Besættelsesmuseet kan man spare en tredjedel af prisen. Naturhistorisk Museum giver også 10 kr. i rabat på entréen for pensionister.

Sidstnævnte afviser ikke, at man vil ændre ordningen efter en nærmere gennemgang af priserne, men det har man ikke besluttet endnu. Museet ønsker dog ikke at skævvride adgangen til museet i forhold til sociale spænd, fastslår museumsdirektør Bo Skaarup.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Den utrolige skandale i Aarhus

Flemming Larsen, C. F. Aagaards Vej 28, Højbjerg
Skandalen i Teknik og Miljø viser, at alt er muligt i Aarhus Kommune, hvis man har de rigtige forbindelser.

Debat: Trist, at der er så lidt liv på Bispetorvet

Hans-Henrik Bisbo, malermester emeritus, Fænøgade 5, Aarhus C
Lav en helårsskøjtebane på det kedelige torv.

Debat: Psykiatrien bør have et markant løft

Rasmus Foged, regionsrådsmedlem, Alternativet i Region Midtjylland
Hvor er det tragisk, at vores psykiatriske afdelinger er så pressede, at de ikke har mulighed for at give patienterne den ro og tryghed, de skal bruge for at blive raske.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Eks-minister er gennemført el-bilist: Men Ellerten var alligevel ved at tage pippet fra ham
Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach er vild med elbiler. Lige nu rummer husstanden hele to af slagsen - en håbløs og en moderne. 
Se flere
Unikt i Østjylland: En enestående sten
På en eng ved Sjellebro, hvor Hovedvej 21 krydser Allinge Å, står en sten. Den kan ses fra landevejen, men den råber på ingen måder op. Det er ellers en sten, som vikingerne har dekoreret med et indhugget ansigt, der skulle tæmme Åmanden. 1.000 års vejr har siden taget hårdt på maskestenen, og den var glemt i århundreder, til en dreng fandt den, da han væltede sin saftevand. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her