Kultur

Aarhusianere står i kø for at afvikle koncerter, motionsløb og markeder

Ansøgningerne om arrangementer vælter ind hos kommunen. Turist- og city-direktører glæder sig over boomet.

Aarhus City Halvmarathon slog deltagerrekord med 15000 løbere til dette års halvmarathon. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Borgere og besøgende i Aarhus får rigeligt at bruge tiden på, hvis de er til arrangementer som motionsløb, musik og madmarkeder.

Aarhus Kommunes Center for Byens Anvendelse oplever nemlig en markant stigning i antallet af ansøgninger om at få tilladelse til at gennemføre arrangementer.

Hvor afdelingen de seneste år har fået ca. 500 ansøgninger årligt, har centret i årets første knap otte måneder modtaget 1.013.

»Når vi fremskriver tallene, ser det ud til, at vi i år får op imod tre gange flere ansøgninger i forhold til tidligere år. Vi formoder, det skyldes, at Aarhus bliver mere og mere attraktiv, at vi er kulturhovedstad i 2017, og at man har fået øje på os ude i verden,« siger Felix Vestergaard, teamleder i centret, der den 1. januar lancerede et nyt elektronisk system for at gøre det lettere at ansøge om tilladelser. Det stærkt stigende antal arrangementer har nu fået Østjyllands Politi, beredskabet og kommunen til at samarbejde om at udvikle en slags central, der kan skabe et overblik over udfordringerne, når der er mange arrangementer, oplyser centerchef Kim Gulvad Svendsen.

Gør Aarhus til en lækker by

Hos byens turistorganisation, Visit Aarhus, og Aarhus City Forening hilser direktørerne udviklingen yderst velkommen, og de forventer, at stigningen vil fortsætte.

»Det er fantastisk, at der sker noget på byens torve, når vi får turister til byen. Events er med til at give byen puls, liv og identitet. Du kan ikke måle deres betydning for antal af f.eks. overnatninger, men de er med til at stimulere målet om, at Aarhus både skal være en lækker by at bo i og at komme til som gæst,« siger turistdirektør Peer H. Kristensen.

Boom i arrangementer sætter myndigheder under pres – og får borgere til at klage

Claus Bech, direktør for cityforeningen, mener, at arrangementerne kan mærkes hos de erhvervsdrivende.

»Jo mere aktivitet, der sker i byen, desto flere mennesker kommer der, og desto flere penge lægger de i butikker, restauranter og hoteller,« siger direktøren, som understreger, at der skal være en balance, så byen ikke bliver spærret af hver weekend.

Netop afspærringer og andre gener ved arrangementer udløser mange klager fra borgere til kommunen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Anmeldelse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her