Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Queen Machine har noget nyt i ærmet

Der er genhør med fortiden i Friheden lørdag aften, når to tribute-bands giver alt det bedste fra ABBA og Queen, akkompagneret af et engelsk symfoniorkester.

Queen Machine med Bjarke Baisner som sanger havde sin debut i ”kemisk kantine” på Aarhus Universitet i maj 2009. Siden er det bare gået fremad. Arkivfoto: Jan Dagø

Bjarke Baisner er allerede i fuld gang med at varme stemmen op. Lørdag aften skal han sammen med operasangerinden Louise Fribo synge duetten ”Barcelona”, når han sammen med sit band, Queen Machine, og The National Symphony Orchestra of London giver koncert i Friheden med velkendte numre af det britiske rockband Queen, der havde den legendariske sanger Freddie Mercury i spidsen.

Forinden vil et andet såkaldt tribute-band, The Show – a Tribute to ABBA, have været på scenen, også akkompagneret af det engelske symfoniorkester.

»Det er lidt af en drøm, der går i opfyldelse,« siger den 31-årige Bjarke Baisner, der er forsanger i Queen Machine i sin fritid, og som nyuddannet læge netop er begyndt på kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

»Vi har talt om det, siden vi stiftede bandet. Vi skrev alle sammen ned, hvad vi allermest kunne tænke os, og et stort ønske hos os alle var at blive bakket op af et symfoniorkester.«

Det er første gang, at orkesteret bliver akkompagneret så kraftfuldt som med et helt symfoniorkester. Alvoren bag det gik for alvor op for bandets medlemmer, da symfoniorkestrets dirigent fløj ind fra London for at overvære nogle af bandets koncerter og derefter tog hjem for at skrive sit partitur efter den måde, som Queen Machine spiller Queen-numrene på.

En drøm om ”Barcelona”

Forsangeren har desuden haft en drøm om at synge ”Barcelona” sammen med en operasanger, ligesom Freddie Mercury gjorde det med den spanske stjernesopran Montserrat Caballé.

»Nu får jeg så lov til at synge med Louise Fribo. For vi tænkte, at når vi nu gik ind i dette store samarbejde, skulle vi også have ”Barcelona” med. Den er svær, og jeg øver mig, men jeg er simpelthen så klar til det.«

Når orkesteret tager fat på et nyt år, tager det altid nogle nye numre med. I år er det bl.a. ”These Are The Days Of Our Lives” og ”Love Of My Life”.

Queen Machine havde sin debut i ”kemisk kantine” på Aarhus Universitet i maj 2009. Siden er det bare gået fremad for det Aarhus-baserede band, som ud over Bjarke Baisner (Freddie Mercury) består af Jens Lunde (John Deacon), Paolo Torquati (Roger Taylor), Peter Jeppesen (Brian May) og Henrik Østergaard (Spike Edney).

Aftenen slutter af med en helt ny version af ”We Are The Champions”, som spilles sammen med ABBA-bandet og symfoniorkesteret.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Der blev også stillet mange krav, da vi var unge – men vi blev ikke forstyrret af smartphones

Kåre Lauring
Måske er den rigtige løsning en massiv indsats i folke- og gymnasieskolen for at få afhjulpet den afhængighed, tusinder af unge har udviklet i forhold til deres smartphone og det at være med på de sociale medier og ikke at slække på kravene til de unges uddannelser.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Er du vandrertypen? Her er seks ruter, hvor du kan blive målløs over Danmark
Danmark har efterhånden et fornemt udbud af vandrestier, som enten kan klares på et par dage eller længere tid. Her er seks vandreoplevelser, udvalgt af en ekspert. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her