Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Kørestolsbrugere indtog racerbanen

Classic Race: For en kort stund blev motordrevne køretøjer forvist fra racerbanen, og i stedet kom både sæbekassebiler og kørestole på banen.

Som noget nyt havde Stefanshjemmet, der er et socialpædagogisk botilbud og aktivitetscenter for voksne med handicap, i år arrangeret kørestolsracet Inclusialøbet. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Kørerne fra de forskellige historiske klasser fik fredagen igennem prøvet kræfter med den 2,6 km lange racerbane, der går langs Aarhusbugten, gennem Marselisborgskoven og forbi Marselisborg Slot, da der var træning og tidtagning forud for weekendens motorløb, Classic Race Aarhus.

For en kort stund blev motordrevne køretøjer dog forvist fra racerbanen, og i stedet kom både sæbekassebiler og kørestole på banen.

Som noget nyt havde Stefanshjemmet, der er et socialpædagogisk botilbud og aktivitetscenter for voksne med handicap, i år arrangeret kørestolsracet Inclusialøbet, som blev viftet i gang samme tid som det traditionsrige sæbekasseløb.

Vi har valgt at være en aktiv del af Classic Race i stedet for at være imod.
Erik Morten Jensen, forstander for Stefanshjemmet

Her kunne kørestolsbrugere fra aarhusianske bosteder, handicapinstitutioner og -foreninger kæmpe om, hvem der er den hurtigste.

»Vi har valgt at være en aktiv del af Classic Race i stedet for at være imod,« siger Erik Morten Jensen, forstander for Stefanshjemmet, om baggrunden for Inclusialøbet.

Med adressen på Strandvejen har Stefanshjemmet tidligere været generet af bl.a. støjen fra racerbanen.

»Vi har sendt 14 beboere på ferie, som ikke kan tåle larmen,« fortæller Erik Morten Jensen og tilføjer, at de resterende 30 af Stefanshjemmets beboere bliver boende under weekendens Classic Race.

Mindre vindmodstand

Blandt deltagerne til kørestolsracet var den 64-årige Bendt Strandby Andersen og den 53-årige Per Bøgeskov, der begge repræsenterede Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg.

»Jeg har sænket den, så der er mindre vindmodstand,« siger Bendt Strandby Andersen om sin elektriske kørestol forud for første heat.

Med flag og balloner påsat deres kørestole er de begge klar til første omgang af den 300 meter lange bane på Strandvejen.

»Mon ikke der er nogen, der har tunet sin kørestol,« lyder det fra Bendt Strandby Andersen til Per Bøgeskov kort for start.

Kasketten sad forkert

Første mand på banen er Bendt Strandby Andersen, som ved målstregen må se sig slået af sin modstander.

»Jeg glemte at vende kasketten, så der var for meget vindmodstand,« siger han og tilføjer med et smil:

»Men det lykkedes mig at snyde dopingkontrollen.«

Bryllupper og motorløb i Mindeparken

Kørestolen må opgraderes

Efter at have kørt flere omgange hver især, må Bendt Strandby Andersen og Per Bøgeskov sande, at det ikke bliver til en podieplads i år.

»Jeg er nødt til at opgradere min kørestol til næste år, så den bliver på grænsen til uforsvarlig,« lyder det fra Per Bøgeskov.

I alt deltog ni kørestolsbrugere fra bostederne Solbakken og Stefanshjemmet samt fra foreningerne Schleroseforeningen og Spastikerforeningen.

»Arrangementet var ud over alle forventninger. Folk var glade, og stemningen var god,« lød det fra frivillighedskoordinator fra Stefanshjemmet, Sacha Kondrup, der havde været med til at arrangere Inclusialøbet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Derfor kan vi ikke lade være med at tjekke mobilen
Vores hjerner belønner os for at følge med i verden omkring os, og det er en af årsagerne til, at vi ofte ender i "tjekkekarusellen". 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her