Kultur

En amerikansk uge i Lydenskabens tegn

Aarhusianske Lydenskab og amerikanske Decoda holder fælles koncert for alle flygtninge og frivillige i Aarhus.

Aarhusianske Lydenskab og søsterensemblet Decoda fra New York har spillet og sunget med børn på tre skoler – her Tovshøjskolen onsdag – og arbejdet kulminerer torsdag med en koncert for flygtninge i Aarhus og omegn. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

»Reach me,« er titlen på et projekt, som det klassiske og eksperimenterende Aarhus-ensemble Lydenskab har sat på programmet hele denne uge.

Og det er i høj grad en uge, hvor kvartetten rækker ud til flere sider.

Ensemblet har besøg af tre musikere fra søsterensemblet Decoda i New York, og de to hold musikere drager byen rundt til en stribe workshops og koncerter.

Reach me
  • Musikalsk projektuge
  • Aarhusianske Lydenskab har besøg af Decoda fra New York og laver workshops.
  • Lydenskab er Sofia Lind Pedersen, cello, Karolina Leedo, fløjte, Eskild Winding, klaver, og Thea Vesti, guitar.
  • Decoda stiller med Meena Bhasin, bratsch, Claire Bryant, cello, og Brian Ellingson, bas.

Ugens tre første dage gik med workshops med besøg og sammenspil med skolebørn på tre skoler, og torsdag giver Lydenskab og Decoda en koncert for alle flygtninge og frivillige i Aarhus og omegn, som kan høres i festsalen hos Dansk Flygtningehjælp på Olof Palmes Allé.

»Vi forsøger at tage fat i et aktuelt tema og samarbejder med fire flygtninge, der fortæller deres historier gennem digte, oplæsning og sang, som vi sætter musik til. Det har været både fantastisk, rystende og hårdt at øve med dem.

En af de medvirkende er en 17-årig dreng, som er alene i Danmark, da hele hans familie er blevet dræbt, og en anden deltager er en mor, der fortsat har sine tre børn i Syrien,« fortæller Thea Vesti, guitarist i Lydenskab.

Ugen slutter lørdag med et seminar på Godsbanen om kunst i kommunerne, og seminaret giver bud på, hvordan man kan inddrage udsatte samfundsgrupper i kulturen og skabe liv i forfaldne bygninger, som Lydenskab har gjort i flere projekter.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her