Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Performance: 24 timers russisk højtlæsning om straf

På Aarhus-galleriet Piscine har man uafbrudt i 24 timer haft mulighed for at opleve russisk undergrundskunst – og smage russisk vodka.

Leonya Tsoy har fra lørdag til søndag besøgt Aarhus-galleriet Piscine med en 24 timers performance om myndigheder, love og straf. Foto: Kirstine Skov Hansen

24 timer i træk.

Så lang tid har den russiske kunstner Leonya Tsoy under overskriften ”The Punishment” (straffen, red.) fremvist sin optræden for nysgerrige besøgende i galleri Piscine i Aarhus.

Leonya Tsoy er en anerkendt performancekunstner fra Skt. Petersborgs undergrundsscene og med sig fra den europæiske storby har han foruden russisk vodka medbragt bogen ”Crime and punishment” (Forbrydelse og straf, red.) af forfatter Fjodor Dostojevskij.

Festivaltid: Jazz, film, fællesskaber og frikadeller

»Fyodor Dostoyecskys tekst "Crime and punishment" er lige så hellig i russisk og verdensomspændende kultur, som lovteksterne burde være i en verden af retspraksis og autoritet. Perverteret læsning af teksten ser ud til at være en del af vor tids ånd,« hedder det i oplægget til hans optræden.

»Vi lever i triste tider.«

»Myndighederne og regeringerne rundt om i verden står bag de handlinger, der fordrejer bogstav og ånd, fornemmelsen af folkeretten, etik og menneskerettigheder, og det land, som jeg kommer fra, er sandsynligvis et af verdens førende inden for den slags aktivitet,« hedder det videre.

Fra lørdag kl. 15.00 og 24 timer frem har Leonya Tsoy uden afbrydelser som en del af Kirstine Skov Hansens udstilling læst højt fra sin medbragte bog i galleriet. Under første gennemlæsning var hans ansigt tildækket af blodrød ansigtsmaling, og han læste bogen fra begyndelsen til slutningen. Under anden gennemlæsning var hans ansigt rent, mens gennemlæsningen ifølge kunstneren skete i »den rigtige rækkefølge«.

Åbent kulturhus – men ikke for enhver pris

Onsdag kan man deltage i Leonya Tsoys workshop, som er etableret i forbindelse med Art Walk, der arrangeres af Aarhus Billedkunstcenter. Den russiske kunstner vil her tale om netop performancekunst samt performancegruppen Rodina Artgroup.

Art Walk-arrangementet strækker sig fra 17.30 til 21.00, og Leonya Tsoy kan opleves på Godsbanen i vogn et fra kl. 20.15.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
»En snegl på vejen er tegn på regn i Spanien«
Teater: Musicalklassikeren ”My Fair Lady” får fra på fredag nyt liv på Aarhus Teater, når Annette Heick og Bue Wandahl indtager hovedrollerne som Eliza og professor Higgins i den britiske instruktør Timothy Sheaders store opsætning.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her