Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

International kaliber til Aarhus' filmmiljø

Den Vestdanske Filmpulje får ny filmkonsulent, som skal udvikle filmområdet i Aarhus og det øvrige Jylland.

Jakob Kirstein Høgel bliver ny filmkonsulent i Den Vestdanske Filmpulje. Foto: Filmby Aarhus

Den Vestdanske Filmpulje har ansat den erfarne producer og talentudvikler Jakob Kirstein Høgel som ny filmkonsulent for dokumentarfilm. Det vækker begejstring hos Den Vestdanske Filmpulje.

"Jakob Kirstein Høgel tilfører filmmiljøet i Vestdanmark en stor kapacitet i forhold til projektudvikling. Han er en konsulent af international kaliber, og han har stor erfaring med talentudvikling. Det er kvaliteter som vil gavne det regionale filmmiljø, så vi kan få flere produktioner til Vestdanmark og dermed skabe flere arbejdspladser i området," siger lederen af Den Vestdanske Filmpulje og Filmby Aarhus, Carsten Holst.

Jakob Kirstein Høgel har de seneste syv år arbejdet som kunstnerisk leder hos New Danish Screen, Det Danske Filminstituts talentudviklingsprogram. Derudover har han selv produceret dokumentarfilm bl.a. "Gasolin" og "Den hemmelige Krig".

Nu har han valgt at lægge sit fokus i det jyske filmmiljø.

"Dansk dokumentarfilm klarer sig fremragende for tiden, og mange af de toneangivende instruktører kommer her fra Jylland. Jeg vil gerne medvirke til at sikre, at også de næste generationer af dokumentarister herfra får rygvind, og at de får lyst og mulighed for at producere deres film i regionen," siger Jakob Kirstein Høgel.

Manu Sareens bøger bliver til film

Han mener, at dokumentargenren er et fundamentalt udgangspunkt for den aarhusianske filmbranche.

"Efter at have arbejdet i mange lande som mentor og konsulent er jeg overbevist om, at en stærk dokumentarfilmproduktion er det bedste fundament for enhver filmsektor, Også i forhold til at udvikle fiktions- og tv-området. Dokumentarfilm er ofte en meget stærk spejling af en kultur eller en region, og dokumentarisme er også et godt sted for filmtalenter at starte og fortsætte," siger han.

Den Vestdanske Filmpulje, hvis sekretariat har hjemme i Filmby Aarhus, støtter udviklingen og produktionen for kunstnerisk interessante spillefilm, dokumentarfilm, tv-serier og digitale spil, som understøtter udviklingen af produktionsmiljøer i det vestdanske område. Den Vestdanske Filmpulje er en del af det regionale film- og mediecenter i Jylland.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Ordet frit: Syge børn i Familiehuset i Skejby

Claus Jacobsen
Søskende, forældre og bedsteforældre fra hele landet bor sammen i et hjem uden for deres eget hjem i den tid, et barn i familien indlægges med en kronisk og ofte livstruende sygdom.

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her