Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Århus får en ny litteraturfestival

Carsten Jensen og amerikanske Sherry Jones er topnavne under Vild med ORD/Århus Litteraturfestival, som foregår over 10 dage i marts.

Carsten Jensen er et af topnavnene på den nye litteraturfestival. Foto: Jan Grarup/Polfoto

Med ”Vild med ORD/Århus Litteraturfestival” er Århus tilbage på litteraturens landkort. Over 10 dage fra fredag den 6. marts til søndag den 15. marts vil forfattere som Carsten Jensen og amerikanske Sherry Jones deltage i festivalen, som foregår på kulturinstitutioner som Svalegangen, Kvindemuseet og Moesgård Museum. Derudover vil andre kendte forfattere som Elsebeth Egholm, Svend Åge Madsen også deltage i festivalen.

Festivalen adskiller sig fra øvrige litteraturfestivaler ved at være underlagt et tema for at udfordre de besøgende til at være i dialog, tænke nyt og have mulighed for selv at agere. Temaet for ”vild med ORD 2009” er ”Verden i litteraturen - litteraturen i byen”.

»Denne festival er meget mere end anmeldere, der interviewer forfatterne om deres seneste bogudgivelser,« siger projektleder Christina Faaborg Jensen.

»Her vil forfattere diskutere med forfattere ud fra temaet, og det vil give en langt mere interessant dialog.«

Ytringsfrihedens vilkår
På festivalen kan man blandt mange andre møde den amerikanske forfatter og journalist Sherry Jones. Med sin roman ”Medinas Juvel”, som handler om Muhammeds barnebrud Aisha og den tidligste udvikling af islam i Mellemøsten, har hun skabt voldsomt røre i USA.

I Århus vil Sherry Jones debattere ytringsfrihedens vilkår og vurdere fortællingen som brobygger mellem religioner og kulturer. Hun tager afsæt i de anfægtelser, som amerikanske forlag - af frygt for hævnakter fra muslimer - havde mod at udgive romanen.

»Hendes mod til at skrive om Muhammeds barnebrud gør hende interessant,« siger Christina Faaborg Jensen.

En af Danmarks mest populære forfattere, Carsten Jensen, deltager også. Forleden blev hans roman ”Vi, de druknede” kåret af Morgenavisen Jyllands-Postens læsere som ”vor tids danske roman”.

»Med hans rejseromaner passer han perfekt ind i temaet,« siger Christina Faaborg Jensen.

Festivalen støttes af kulturpuljer i Århus Kommune, Danske Banks Initiativpulje, reklamebureauet Par no 1 og trykkeriet Scanprint. Hvis litteraturfestivalen bliver en succes, er det tanken at gøre den til en årligt tilbagevendende begivenhed.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Ordet frit: Syge børn i Familiehuset i Skejby

Claus Jacobsen
Søskende, forældre og bedsteforældre fra hele landet bor sammen i et hjem uden for deres eget hjem i den tid, et barn i familien indlægges med en kronisk og ofte livstruende sygdom.

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her