Kultur

Kunstner kastede med handsker

I går eftermiddags var Rådhusparkens græstæppe fyldt med 650 enlige handsker og 50 par. Se de sjove billeder.

Handsken er kastet.

650 enlige handsker og 50 par i alle regnbuens farver blev i går eftermiddags spredt ud over området omkring Rådhusparken og Aros. Og de mange herreløse handsker tiltræk sig en del opmærksomhed fra forbipasserende århusianere. Det fortæller kunstneren Flemming Rolighed, som stod bag eventen.

»De offentlige pladser er til for alle. Der er vi alle lige. Derfor er det interessant at lave en event i offentligheden. Folk bliver revet ud af den daglige trummerum, og der bliver stillet spørgsmål,« siger Flemming Rolighed.

Mange ledte efter par

Kunstneren fortæller, at rigtig mange mennesker kom forbi og gik rundt med en stak handsker i håb om at finde et par, som de kunne tage med hjem.

»Jeg stod der i cirka fire timer og kiggede på, at folk ledte efter et par handsker. Folk var meget nysgerrige, og det var netop meningen med eventen. Desuden havde jeg en god dialog folk. De spurgte alle sammen til, hvad det gik ud på,« siger han.

Flemming Rolighed lavede eventen for at få folk til at fokusere mere på kunst.

»I gamle dage, når man skulle i duel, kastede man handskerne på jorden. Så det moderne udtryk ”handsken er kastet” betyder en udfordring. En udfordring i at medmennesker skal tage deres kære i hånden og give dem dannelsesrejser. Det handler om de gode oplevelser. Det var en stor glæde at se så mange skoleklasser komme forbi og gå ind på Aros. Det mangler institutioner at gøre i de små byer,« udtaler Flemming Rolighed.

Havde ikke spurgt om lov

Han havde hverken spurgt kommunen eller Aros om lov til at lave eventen, og det var lige ved at give problemer.

»Både kommunens folk og dem på Aros kom ud til mig og spurgte, hvad der foregik, men efter jeg havde forklaret dem, hvad det gik ud på, fik jeg lov til at blive,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ærgerlig fejl: Populær opladningshybrid bruger benzinmotoren ved eldrift
I de kolde måneder vil benzinmotoren arbejde, selv om en Kia Niro plug-in hybrid kører på eldrift, fordi den driver varmeapparatet. Importøren arbejder på at løse problemet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her