Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Norsk musikpioner debuterer i Aarhus Domkirke

Som den første debuterer Asbjørn Fristad fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i klassisk korledelse.

Asbjørn Fristad dirigerer sin debutkoncert i Aarhus Domkirke søndag aften. Foto: Pressefoto

Han er norsk, han elsker vokalmusik, han er allerede et etableret navn i det aarhusianske musikliv, og nu debuterer han fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Asbjørn Fristad er lidt af en pioner inden for klassisk vokalmusik, og at han nu befinder sig i Aarhus, er ingen tilfældighed.

Koncert i Aarhus Domkirke

Koncerten begynder kl. 19.30

Musik af Brahms, Bach og Arvo Pärt.

Entré 50 kr.

Men det hele begyndte i hjemlandet Norge, hvor han er uddannet både ved universitetet i Oslo og Tromsø. I 2014 indledte han sin tid ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra han nu som den første debuterer fra solistklassen i klassisk korledelse.

»Det har været meget spændende«, siger han.

»Jeg er glad for at have fået muligheden. Man er ude i musiklivet, samtidig med at man får undervisning, og det har været en kæmpe ressource for mig, både med hensyn til faglighed og muligheden for at holde forbindelsen med branchen,« forklarer han på et flot dansk. Han lægger ikke skjul på, at visse navne i det danske musikliv har trukket ham til Danmark.

Aarhus er en kulturel by, hvor det er relativt nemt at sætte projekter i gang
Asbjørn Fristad, nyuddannet fra solistklassen i klassisk korledelse

»Søren K. Hansen, Carsten Seyer-Hansen og Søren Birch er store navne i dansk musikliv, og jeg er glad for, at Aarhus samtidig er en del af pakken. Aarhus er en kulturel by, hvor det er relativt nemt at sætte projekter i gang«, fortæller han.

Projekter har han allerede været rigeligt i gang med, bl.a. som dirigent for NOTA-koret i Aarhus, gæstedirigent for Aarhus Amatørsymfoniorkester og som medstifter af det eksperimenterende Ensemble Edge, der arbejder med ny musik for kor og strygere. Og så er han lige tiltrådt som dirigent for Landskoret, som Phillip Faber, nu chefdirigent for DR Pigekoret, tidligere har stået i spidsen for.

Til debutkoncerten i Aarhus Domkirke søndag vil Asbjørn Fristad styre Vokalgruppen Concert Clemens igennem et program med musik af Arvo Pärt, Brahms og Bach. Koncerten sættes i gang kl. 19.30.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Mit navn er Hassan PREISLER
Han har brugt det meste af sin energi på at vise, at han er mere Preisler, end han er Hassan. Men dette er ikke en historie om etnicitet, men om identitet.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Man behandler da en ældre dame ordentligt, gør man ikke?

Michael Dohn Sørensen
De uheldige episoder var en kærkommen lejlighed. Der var jo igangsat en redningsplan, men den efterlader nu indtrykket af blot at være spil for galleriet.

Debat: Politikerne er for uambitiøse

Bent Bjørn Møller Hansen
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her