Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Brandvæsnet: Arrangørerne fortjener et klap på skulderen for god sikkerhed under festugen

Ifølge Østjyllands Brandvæsen og festugedirektør Rikke Øxner er festugen forløbet uden problemer. Østjyllands Politi har endnu ikke dannet sig et overblik.

Under festugen var Frederiks Allé mellem musikhuset og rådhuset spærret af for at danne en park, hvor der var aktiviteter for børn, grafiti og koncerter i det turkise telt. Foto: Stine Rasmussen

Festugen er overstået, og tusindvis af mennesker har været samlet i øltelte, til store arrangementer som Food Festival, leget og hørt musik i den midlertidige bypark ved rådhuset og slentret rundt i byen for at opleve stemningen.

Men hos Østjyllands Brandvæsen har man ikke mærket særlig meget til, at byen har emmet af fest.

Folk har opført sig pænt, og arrangørerne af de mange begivenheder har sørget for, at sikkerheden har været i orden.
Steen Bøje, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen

»Festugen er umiddelbart forløbet rimelig fredeligt. Jeg erindrer ikke hændelser, der kan henføres til festugearrangementer,« siger indsatsleder Steen Bøje.

Folk har opført sig pænt

Østjyllands Brandvæsen har under festugen koncentreret sig om byens infrastruktur for at sikre, at udrykningskøretøjer har haft mulighed for at komme rundt på de veje, som ikke har været afspærret. Der har også været særlig fokus på brande, som kan opstå, når mange mennesker er samlet. Og så er der blevet holdt øje med arrangementerne i de mange telte rundt om i byen.

»Vi sikrer altid, at flugtvejene er i orden og sørger for, at der ikke kommer for mange gæster ind i teltene,« siger Steen Bøje og tilføjer, at både gæster og arrangører fortjener et klap på skulderen:

»Folk har opført sig pænt, og arrangørerne af de mange begivenheder har sørget for, at sikkerheden har været i orden. Hvis der sker noget, så skal planerne være klar, og det har de været fra arrangørernes side. Det kræver altså noget af dem.«

Tilfreds festuge-direktør: »Folk er ikke trætte af kultur«

Smertefrit for byen og gæster

Hos Østjyllands Politi oplyser vagthavende, at der endnu ikke er dannet et samlet overblik over festugen. Det sker først mandag, og indtil da ønsker Østjyllands Politi ikke at udtale sig om, hvordan festugen er forløbet. Samme melding lyder fra Aarhus Universitetshospital.

Festugedirektør Rikke Øxner vil til gengæld gerne tale om ugen, der er gået.

»Jeg er meget glad for brandvæsnets ros. Ifølge mine oplysninger har der ikke været nogen episoder i forbindelse med sikkerheden. Vi har en meget tæt dialog med myndighederne, fordi vi skal høre, hvis der sker noget, og vi skal kunne gå til dem, hvis vi skal have hjælp. Det er gået fint og smertefrit for byen og gæsterne. Om der har været en forstuvet fod, ved jeg selvfølgelig ikke,« siger hun.

Konfrontation af angst og fordomme hitter ved Festugen

Rikke Øxner ved ikke, hvor mange der har besøgt arrangementer under festugen, men hun forklarer, at Aarhus Festuges 350 frivillige og byens erhvervsdrivende melder om mange gæster.

Direktør har især været begejstret for spøgelseshuset "Phobiarama" på Bispetorv og festugeparken ved rådhuset.

»Det har været fedt at se, at folk har været så ihærdige efter at prøve "Phobiarama", at de har stået i kø i fire forestillinger for at komme til. Og i byparken har vi bl.a. haft en rigtig god blanding af børneting, streetart og det turkise telt, som virkelig har spændt aldersmæssigt bredt i år,« siger hun.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her