Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Smukfest har uddelt 365.000 kroner til ensomme og udsatte

Smukfonden giver 20 procent af festivalens overskud til projekter, der kæmper mod ensomhed og udsathed.

En række projekter og initiativer, der på forskellig vis arbejder for at hjælpe ensomme og udsatte, modtog fredag eftermiddag samlet 365.000 kroner af Smukfonden.

Smukfonden, som er oprettet af arrangørerne bag Smukfest i Skanderborg, har siden 2014 uddelt mere end tre millioner kroner i støtte til den type projekter.

Blandt årets modtagere er The Back to Life Project, der laver sociale genoptræningslejre til sårbare unge, og Café Fundamentet, som styrker sine brugere med fællesaktiviteter som madlavning.

Frivillige ramt af væltet indgangsportal

Og det er bestemt ikke tilfældigt, at Smukfonden igen og igen støtter op om projekter, der netop støtter kampen mod ensomhed og udsathed.

Det fortæller Poul Martin Bonde, formand for Skanderborg Festival Klub, der arrangerer Smukfest.

- Smukfest er baseret på et meget stort og stærkt fællesskab med de 14.000 frivillige, der skaber festivalen og får den til at leve.

- Derfor giver det god mening, at det stærke fællesskab støtter dem, der har for lidt af det eller er udsatte, siger han.

De 365.000 kroner svarer til 20 procent af festivalens overskud. Smukfonden modtager desuden to kroner per liter solgt fadøl under festivalen af Smukfests samarbejdspartner Royal Unibrew.

Kronprinsen sprang til som dommer på Smukfest

Det er Skanderborg Festival Klub, der ejer alle værdier forbundet med Smukfest og har arrangeret festivalen siden dag et.

Fællesskab er en af klubbens værdier, og det er skrevet ind i vedtægterne, at støtten skal gå til kampen mod ensomhed og udsathed.

Og det er der ingen planer om at ændre, selv om der findes mange andre gode formål, fortæller Poul Martin Bonde.

- Det giver simpelthen så god mening, at vi har et højere formål med festivalen, som handler om at støtte folk, der har ondt i fællesskabet, siger han.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Advarsel mod at øge pensionsalderen

Store pensionsselskaber advarer om, at det er nødvendigt at give nedslidte danskere mulighed for at forlade arbejdsmarkedet før tid, hvis pensionsalderen fortsat skal stige. Finans
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Debatindlæg

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her