Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Vil du høre jazz, så kom til Aarhus i juli

I år finder Aarhus Jazz Festival sted for 30. gang med over 350 koncerter på 40 spillesteder.

Også Radar har jazzede navne på plakaten, når Aarhus Jazz Festival finder sted i hele byen den 14.-21. juni. Foto: Morten Lau-Nielsen

Det bliver både muntert og meget musikalsk, når Aarhus Jazz Festival i år for 30. gang finder sted i juli i Aarhus med over 350 små og store koncerter på 40 spillesteder.

Det lover Ilse Vestergaard, der har været medarrangør af festivalen fra første dag i 1989 og har planer om at fortsætte endnu mindst et år.

Vi har forsøgt at få fat på Bacharach i mange år. Han er lidt af et ikon.
Mette Kier, programchef, Musikhuset Aarhus

»Så længe folk ikke synes, at jeg er et gammelt fjols, bliver jeg ved, for det er nu interessant at være så engageret i noget,« siger hun, mens hun står i en T-shirt, som er signeret af den legendariske amerikanske saxofonist Stan Getz, som spillede til jazzfestivalen, da den fandt sted første gang i 1989.

Hun har passet godt på den, kan man se.

Aarhus Jazz Festival
  • Over 350 koncerter på 40 spillesteder er med, når Aarhus Jazz Festival for 30. gang finder sted.
  • Blandt hovednavnene er den legendariske komponist Burt Bacharach, den amerikanske sanger Melody Gardot, der synger i et særligt samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra, Palle Mikkelborg og Jakob Bro.
  • Hertil kommer en række nationale og internationale musikere og sangere, kendte som mindre kendte.
  • Der vil også være byvandringer med fokus på jazz.
  • Festivalen løber over otte dage fra den 14. - 21. juli.
  • Læs mere på jazzfest.dk

Det er også Stan Getz, der er på årets plakat i den grafiske designer Finn Nygaards streg, ligesom man kan opleve Stan Getz Tribute under festivalen.
Når den starter, vil man kunne høre det. For hele festivalen indledes med bl.a. street parade med Aarhus Jazz Festivals Jubilæums Brass Band og en særlig jubilæumskoncert på åbningsdagen i Bispejazzteltet på Bispetorvet.

Jazzfestivalen og dens bestyrelse forsøger slet ikke at skjule deres begejstring over, at den amerikanske komponist og pianist Burt Bacharach kommer til Aarhus med et 10-mandsband. Musikhuset er hans eneste stop i Danmark.

»Vi har forsøgt at få fat på Bacharach i mange år. Han er lidt af et ikon,« siger programchef Mette Kier, Musikhuset Aarhus, mens Ilse Vestergaard understreger, at festivalen engang hed noget med international, men ikke gør det mere:

»I dag er vi bare internationale – men også utroligt lokale.«

Det er også i musikhuset, at sangeren Melody Gardot spiller i et unikt samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra, mens Jakob Bro og Palle Mikkelborg spiller på Atlas. Ved åen kommer man til at høre jazz på den åbne Spot-scene ved Immervad, mens Radar byder på Kira Skov, Maria Faust og Addisabababand. For nu blot at nævne nogle få fra det store program, som jazzelskere nok skal vide at fordybe sig i.

Væsentlige aktører er også de mange frivillige, der har meldt sig under jazzfanerne. Som festivalens bestyrelsesformand, Mads Kjær Jensen siger, arbejder selv dem, »der tjener lidt på deres arbejde i en ånd af frivillighed«.

Følg
Jyllands-Posten
Klüver løfter både musikken og stængerne
Prisvindende Jens Klüver styrede i 35 år dirigentstokken i orkestret Klüvers Big Band, der blev anerkendt som Danmarks første rytmiske basisensemble. Samtidig har han brugt utallige timer i styrkerummet, der har sikret ham to mesterskaber i bænkpres.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her