Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Eskelund skal være klar til Northside i 2021

Aarhus Kommune er gået i gang med at udvikle Eskelund som grønt område og koncertsted. Målet er, at området er klar i 2021, når Northside ikke længere kan være i Ådalen, men der er usikkerheder.

I 2021 skal Northside efter planen afvikles på et nyt koncertområde ved Eskelund. Arkivfoto: Casper Dalhoff.

Northside bliver ikke hjemløs.

Det er hvert fald målsætningen for Aarhus Kommune, der har sat gang i arbejdet med at udvikle Eskelund-området som et nyt grønt område, der også kan bruges som koncertplads. Målet er, at pladsen skal være klar til Northside, når festivalen ikke længere kan være i Ådalen.

Det siger Kim Gulvad Svendsen, afdelingschef i Center for byens anvendelse:

»Northside kan bruge Ådalen til og med 2020, og planen er, at Eskelund vil være klar, når Ådalen ikke længere kan bruges, så der bliver en glidende overgang fra Ådalen til Eskelund for Northside. Men der er fortsat nogle usikkerheder i forhold til økonomien, arkæologiske undersøgelser, lokalplanproces og borgerinddragelse,« siger han.

Ved at flytte til Eskelund får vi flere kvadratmeter at arbejde med.
John Fogde, talsmand for Northside

Aarhus har manglet en stor koncertplads siden 2013, da Vestereng blev lukket som koncertplads, og derudover får Northside også brug for en ny koncertplads, når Ådalen ved Søren Frichs Vej ikke længere kan bruges på grund af byudvikling i området.

Allerede i 2011 blev Eskelund udpeget som en mulig ny koncertplads, men derefter gik arbejdet i stå, indtil der i efteråret 2017 blev afsat de første 10 mio. kr. til at gå i gang med udvikling af Eskelund. Analyser har vist, at det formentlig vil koste op mod 30 mio. kr. at indrette pladsen, og de penge er endnu ikke bevilget.

En glemt oase

Kim Gulvad Svendsen lægger vægt på, at koncerter blot vil være en lille del af de aktiviteter, der skal være på Eskelund.

»Mange kalder det en ny festivalplads, men vi har meget fokus på også at skabe et område, som er interessant at tage ud i for byens borgere. Vi vil skabe et nyt spændende tilbud til byens borgere, for Eskelund ligger kun tre km fra rådhuset og er tæt på midtbyen. Det ligger som en glemt oase, og vi arbejder på, at det bliver et grønt område, hvor man kan få forskellige oplevelser 355 dage om året, og så vil der være nogle enkelte dage, hvor der er mulighed for koncerter, så området bliver en afløser for Vestereng og Ådalen.«

John Fogde, talsmand for Northside, glæder sig til Eskelund:

»Vi er spændt på at komme ud til Eskelund. Vores skepsis har været, om projektet overhovedet ville komme på kommunens dagsorden og budget, men det er det nu, så vi glæder os til at komme derud. Vi er vokset ud af Ådalen - ikke publikumsmæssigt, men produktionsmæssigt, da der bygges meget i området, og vores lagerfaciliteter er blevet revet ned,« siger han og fortsætter:

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

»Ved at flytte til Eskelund får vi flere kvadratmeter at arbejde med, og det giver en mulighed for at gentænke opbygningen af festivalen. Mit indtryk er, at området er lidt mere kringlet, og det giver mulighed for at skabe nye rum, små kroge og lidt hemmelige områder. Derudover vil opbygningen af en ny plads med fast strøm give os mulighed for at komme op på 100 pct. grøn strøm,« siger John Fogde.

Kim Gulvad Svendsen oplyser, at arbejdsgruppen hos Aarhus Kommune er i gang med at lave en tidsplan, en projektbeskrivelse og få sat lokalplanproces med borgerinddragelse i gang.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lort i Riis Skov

Hendrik Vilstrup, professor, Vestre skovvej 6e, Risskov
Der løber virkelig mange hunde og mennesker i skoven, og begge parter efterlader lort.

Debat: Dobbelt op på barsel

Susan Kronborg Nielsen, folketingskandidat, hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre, Skovbrynet 13, Skanderborg
Der skal være lige vilkår for barsel uanset køn.

Debat: Kan kvalitet passe på 7-trinsskalaen?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum Århus stud.scient.pol. ved Institut for Statskundskab, AU
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her