Annonce
JP Aarhus 20 år
Kultur

Stjernekrig med Ronald Rump i spidsen

Vivienne McKee er endnu engang i Aarhus med ”Crazy Christmas Cabaret”, der intet har med jul, men meget med politik at gøre.

Der er otte skuespillere på scenen, og de spiller alle flere roller, så der er travlt i omklædningsrummene under forestillingen. Foto: Thomas Petri

Hun lyder helt stakåndet, Vivienne McKee, da hun kommer til telefonen.

Ikke bare har hun huset fuldt af gæster, siger hun, for venner og familie er kommet til København for at nå at se hendes ”Crazy Christmas Cabaret” for, hvad de troede var sidste gang i Tivoli.

Hun skal også på scenen samme aften plus to gange lørdag, hvorefter der er et par fridage, inden turen går til Aarhus.

Kabareten spiller i Hermans i Tivoli Friheden fra onsdag til lørdag, så der kunne hendes mange gæster også have set den, men det var også Tivoli i København, der trak. Der har kabareten spillet 20 gange i Glassalen.

Hermans
”Crazy Christmas Cabaret”
  • Det er lidt af en juletradition, at skuespilleren Vivienne McKee sætter sin kabaret op i både København og Aarhus.
  • Musik: Stuart Goodstein
  • Scenografi og kostumedesign: Kirsten Brink
  • Medvirkende: Vivienne McKee, David Bateson, Andrew Jeffers, Katrine Falkenberg og Bennet Thorpe, Rasmus Emil Mortensen, Claus de Licthenberg og Jefferson Bond plus et tremandsorkester, The Ace Space Band.
  • Forestillingen spiller i Hermans i Tivoli Friheden den 10. - 13. januar.

Alligevel ikke ”Hamlet”

Vivienne McKee erkender gerne, at hun for et par måneder siden meldte ud, at det var 35. og sidste gang, at hun ville opføre sin satiriske kabaret, men faktisk har hun skiftet mening, siger hun.

»Efter at jeg sagde, at det var slut, fik jeg en tsunami af henvendelser fra folk, der krævede, at jeg fortsatte, så nu tager jeg i hvert fald et år mere. Jeg syntes ellers, at jeg måtte kunne bruge min energi på noget andet,« siger den engelsk-fødte skuespiller, der havde regnet med at skulle på turné rundt i verden med Hamletscenen og ”Hamlet” og derfor slet ikke havde tid til kabareten.

»Men det bliver nok første i 2019,« siger hun.

”Crazy Christmas Cabaret” produceres af London Toast Theatre, hvor Vivienne McKee har været hoveddrivkraften siden 1982. Navnet til trods har kabareten intet med jul at gøre. Den spiller bare til jul og tager op, hvad der er sket i årets løb.

»I år handler den om stjernekrig, baseret på ”Star Wars”, som jeg bruger som skabelon. Som skurk har jeg Ronald Rump – som er den amerikanske præsident Donald Trump, hvis nogen skulle være i tvivl,« griner hun.

»I sidste års kabaret var skabelonen Robin Hood. Jeg tænkte, at det kunne være sjovt at tage Sheriffen af Notttingham og kalde ham Ronald Rump. Det var under Donald Trumps kampagne op til præsidentvalget. Jeg tænkte, at han aldrig ville blive valgt, så jeg ville bare bruge ham én gang.«

”The dark side”

Nu blev Trump præsident, og det har betydet en langt større rolle til hans figur.

»Jeg valgte, at kabareten skulle være science fiction og foregå på en planet, Planet Rump. Der er også Planet Brexit, Planet Camembert og Planet Bockwurst. Jeg blander det hele i en god gang satire,« siger hun om Star Wars-parodien, hvor Rump er »the dark side of the farce«.

Med er også Luke Skystalker og Only One Karaoke.

»Kabareten er en lille smule under bæltestedet. Men helt ærligt, når vi har en amerikansk præsident, som taler om ”pussy” som var det ingenting, kan det være svært at se, hvad der er under bæltestedet.«

Hun har altid en dobbelttydighed i sin satire, siger hun.

»Som publikum kan man selv vælge, om man vil gå efter den lidt uartige mening eller den helt uskyldige.«

Omkring 50.000 publikummer har set kabareten, der foregår på, hvad Vivienne McKee beskriver som et let forståeligt engelsk.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kommunen forlænger Northside til 2020 i Ådalen
Aarhus Kommune forlænger aftale med Northside om brug af Ådalen, men festivalen får brug for en ny plads i fremtiden på grund af byudvikling i området. R og V er klar til at anlægge ny stor koncertplads på Eskelund, mens S er uafklaret.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her