Kultur

Lys og farver på byens tårn

Til daglig fremstår det marmorgråt med irgrønne bølger, men for tiden er rådhustårnet et virvar af lys og farver. Kunstneren Tine Bech står bag lyssætningen, men hun er ikke alene om udsmykningen. Hver aften mellem kl. 18 og 22 frem til på søndag kan aarhusianere i hold à maks. 10 personer ad gangen fra et kontrolrum på taget af Karolinegården styre lyset og farverne på tårnet. Et nyt hold lukkes ind hvert kvarter. På den måde skabes et changerende og brugerskabt lys- og farvekunstværk. ”We Believe”, som byrumsprojektet hedder, er udtænkt af Tine Bech Studio og skabt til rådhustårnet i samarbejde med Gøglerskolen og kunstnerfællesskabet Skjulte Steder. Foto: Tanja Carstens Lund

Til daglig fremstår det marmorgråt med irgrønne bølger, men for tiden er rådhustårnet et virvar af lys og farver. Kunstneren Tine Bech står bag lyssætningen, men hun er ikke alene om udsmykningen. Hver aften mellem kl. 18 og 22 frem til på søndag kan aarhusianere i hold à maks. 10 personer ad gangen fra et kontrolrum på taget af Karolinegården styre lyset og farverne på tårnet. Et nyt hold lukkes ind hvert kvarter.

På den måde skabes et changerende og brugerskabt lysog farvekunstværk. ”We Believe”, som byrumsprojektet hedder, er udtænkt af Tine Bech Studio og skabt til rådhustårnet i samarbejde med Gøglerskolen og kunstnerfællesskabet Skjulte Steder.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Flyt banegården

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
God idé, flyt banegården ud til firkløveret, og lad den fremtidige letbane løbe ud til Brabrand og videre til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her