Kultur

Opera for de yngre

Forestillingen ”Hug en hæl og klip en tå” opføres onsdag på Bora Bora i forbindelse med operafestivalen for børn GrowOP! Pressefoto

Scenen: Fra lørdag og til 26. november kan man i blandt andet Aarhus opleve en ny operafestival for børn og teenagere. GrowOP! er navnet på tiltaget, der er arrangeret i samarbejde med Aarhus 2017. Det er Den Jyske Opera, Figura Ensemble, Operaen i Midten og Børnekulturhuset, der er gået sammen om festivalen, som med garanti er den eneste af sin slags i landet.

Da festivalen strækker sig over så mange dage, er der rigeligt med arrangementer at skrive i kalenderen. Blandt de største er genopsætningen af Den Jyske Operas børneforestilling ”Hug en hæl og klip en tå”, den allernyeste udgave af den prisvindende serie ”Musical Rumpus” af Spitalfields Music fra London samt premiere på familieoperaen ”Snehvide”, som kommer til at blive opført af et hold af unge skuespillere.

Udover de deciderede forestillinger vil der også være komponist-undervisning til børn fra skolerne i regionen, ligesom der også afholdes et internationalt seminar med navnet Arts and Infancy.

Det første mulige punkt på opera-kalenderen i Aarhus bliver opførslen af operaen ”New Beginnings” på Dokk1 to gange i løbet af lørdag. Forestillingen udføres af unge fra Den Jyske Operas musikalske talenthold, som har samarbejdet med en engelsk opera.

Oplysninger om både ”New Beginnings” og resten af programmet for GrowOP! kan findes på hjemmesiden www.growopfestival.com.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her