*

Dette er en kommentar: Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Ugen på spidsen

Snaptjat, mørbradbøf og vandladning

Ugen på spidsen med fire snaps fra en festuge og et enkelt fra en smuk fest.

Et tilbageblik på ugen der gik, hvor den aarhusianske folkesjæl spiddes med et stænk satire og ironi af journalist Jørgen Rye. Infotainment og goddawdo fra selve smilets by.

Mandag – vand

Festugen er skudt i gang.

Og denne mandag er den allerede godt brugt med weekendens Zapp Zapp-koncert i Musikhuset, besøg på Sallings imponerende tagterrasse, en tur på det nye havneområde ved Dokken og dertil to indtag, som vist ikke er specielt festuge eller noget, men alligevel værd at nævne – en cognacflamberet mørbradbøf på Mellemrum og en stor iskold Hancock på Café Gemmestedet – ja, tak.

Og så er festugen jo i den grad flyttet ind i mit hood med et stort vandfald på Vesterbro Torv.

»Trafikalt knudepunkt forvandles til fredelig oase,« har det lydt i optakten, og noget med ”naturen, der møder mennesket” og den slags.

Hm, tjah.

Stærk kunst og geniale fotos skal jo ikke bare deles og så dø.

Altså idéen med det vandfald er såguda meget fin, og det er da også max hyggeren at gå forbi og kigge på i stedet for den daglige p-plads. Oveni tror jeg også, der er pænt stor jubel i Pita Corner og thai-sushien lige nedenfor, men natur, vandfald og fredelig oase er det jo nok ikke.

Det er vel mere noget vand, der falder ned fra toppen af et stillads med nogle masonitplader og opstillede buske og træer på.

Lidt ligesom Afrikaland i Djurs Sommerland – det er jo heller ikke helt ligesom Afrika.

Tirsdag – øl

Mere festuge.

Når det gælder kunst og kultur, er det afgørende vigtigt, at man tør udfordre sig selv, prøve noget nyt, sprænge rammerne, afprøve grænserne og i det hele taget turde kaste sig ud på det dybe vand for at få det helt store sus.

Derfor valgte jeg i år ikke at høre Booze Brothers på Pustervig – men på Skt. Pauls Kirkeplads.

Og hold da op.

Det var noget nær dobbelt så lystigt som sidste år, hvor det også var mere end mega sjovt.

Måske også fordi vi denne gang stod til højre for scenen og ikke til venstre.

Lige ved baren.

Onsdag – vand

Meget mere festuge.

En meget spøjs politinote fra startweekenden er altså værd at nævne.

Den lyder sådan her:

»To unge mænd havnede natten til lørdag ufrivilligt i åen, da de stod på Åboulevarden i Aarhus og urinerede i vandet. En tredje mand kom nemlig forbi og gav begge mænd et skub i ryggen. De forurettede blev fisket op af åen uden dramatik, og gerningsmanden blev anholdt efter at være blevet udpeget af vidner på stedet, oplyser politiet, og så hedder det videre, at:

»Gerningsmanden vil blive sigtet for vold og står desuden over for et erstatningskrav fra de to unge mænd, der begge havde deres mobiltelefoner i lommen, da de røg i vandet.

Det kan koste en bøde på 1.000 kr. at tisse på offentlige gader, men fra Østjyllands Politi melder historien ikke noget om, om de unge mænd har fået en sanktion for at lade vandet i åen.«

He, he, man gad virkelig godt se de to kravle skummende op af åen.

Men moralen i den historie må være noget i retning af:

Du skal kun skubbe til nogen, som er ved at lade deres vand ned i noget andet vand, hvis du kan løbe stærkt.

Torsdag – gade

Endnu mere festuge.

De imponerende kæmpebilleder i Byparken foran Musikhuset er virkelig en tur værd.

Det er ikke grafitti – for den slags er jo noget værre noget, men street art – som er sejt.

De fleste af billederne, som er malet på træplader, ryger nok direkte i en flismaskine, når ugen er omme, men sådan er det, fortæller en af de unge kunstnere i avisen.

»Alle spørger, hvad der skal ske med det bagefter. Men det er jo street art. Jeg er vant til at male kunst, der bliver fjernet af et rengøringshold dagen efter eller måske bliver malet over. Jeg er ligeglad. Det er bare endnu et maleri. Dem har jeg malet 1.000 af.«

Og der ligger måske hele forklaringen på, hvorfor min datter stadig mukker over, at jeg ikke er kommet i gang med at bruge det der snaptjat-værk.

Og hvorfor jeg nok heller ikke kommer til det.

Stærk kunst og geniale fotos skal jo ikke bare deles og så dø.

Medmindre man er ung.

Fredag – smuk

Og så var det jo ugen, da vi på JP Aarhus startede vores dækning af de fem øvrige kommuner i Østjylland.

Så kunne man bl.a. læse om et Kattegatcenter med vokseværk, et søbad på vej i Skanderborg, flere flyvere på trapperne i Tirstrup og fredagens nyhed fra Skanderborg var også interessant læsning.

Den afgående Smukfest-formand Claus Visbye skal afløse Frank Panduro som direktør i selskabet Horsens and Friends, der har hentet rockens verdensnavne til Horsens.

Og hvad kan det så ikke blive til?

Hvor Horsens før måtte nøjes med Rolling Stones, Springsteen, U2 og Madonna, kan de nu se frem til navne som Status Quo, MC Hammer og Danser med Drenge.

Plus Stig Møller og Johnny Madsen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Ugen på spidsen
Et tilbageblik på ugen der gik, hvor den aarhusianske folkesjæl spiddes med et stænk satire og ironi af journalist Jørgen Rye. Infotainment og goddawdo fra selve smilets by.
Et tilbageblik på ugen der gik, hvor den aarhusianske folkesjæl spiddes med et stænk satire og ironi i JP Aarhus af journalist Jørgen Rye, der har skrevet om Aarhus i byens aviser siden 1995.

Infotainment og goddawdo fra selve smilets by.

Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her