*

Dette er en kommentar: Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Ugen på spidsen

Smalltalk og bro code

Ugen på spidsen om Monte Carlo, PET og en blå mand.

Yo, bro. Vor gæve statsminister er i tophumør for tiden. Foto: Morten Lau-Nielsen

Et tilbageblik på ugen der gik, hvor den aarhusianske folkesjæl spiddes med et stænk satire og ironi af journalist Jørgen Rye. Infotainment og goddawdo fra selve smilets by.

Mandag – sæbekasse.

Den botaniske ligner ikke helt sig selv denne dag.

Og det er ikke så underligt.

Søndagens sæbekasseløb trak tusinder af tilskuere, og det var en fest at overvære de vanvittige sæbekasser i hård karton kamikaze ned af startrampen for blot at blive smasket til pindebrænde, når de væltede rundt.

Vær dig selv, og slap af. Selvsikkerhed og humor er glimrende erstatninger for at være belæst.

Det hele tilsat Monte Carlo-drengenes lystige speak, og udover underholdningen fik jeg også lært et nyt udtryk af Esben og Peter. Et fedt ung med de unge-udtryk, som man kan gøre sig pinlig ved at bruge.

”Bro code” hedder det, og det blev brugt, når en sæbekasse var smadret til atomer, men stadig havde et par hjul tilbage, og en kammerat – en bro – med møje og besvær skubbede vennen og sæbekassen i mål. God stil, god kammerat, god brother, god bro code, der.

Det lyder ret fedt, og på nettet kan man f.eks. finde de her tre muntre bro codes:

»Bros før hos. Budskabet er simpelt, båndet mellem to mænd er stærkere end mellem mand og kvinde.«

»En bro må altid gøre noget dumt, så længe resten af hans bros alle gør det. Hvis dine bros f.eks. hopper ud fra en bro, skal du følge efter dem.«

»Uanset om en bro er interesseret i sport eller ej, interesserer han sig for sport. Sådan er det bare.«

Tirsdag – Løkke

Vor gæve statsminister har besøgt Søndervangskolen, og det er der kommet et flot billede ud af med en glad Lars Løkke omkranset af søde og glade børn i alle farver svingende med Dannebrog.

Sådan – og det er bare skønt at skue.

Anledningen er vist nok noget med en skolepulje og nogle penge til skoler, der kan forbedre børnenes dansk- og matematikkundskaber, men pyt nu med det.

Den gode nyhed er jo, at vi har en statsminister, der trods alskens bøvl og ballade i regeringen er i godt humør, og som det fremgår af billederne, er Løkke en mand, der får smilene frem.

Onsdag – terror, do

Spøjs historie om et ellers meget alvorligt emne.

Nærmest over night er vor by blevet terrorsikret med betonklodser på Strøget, i Skolegade, ved stadion og andre steder, men ingen kan rigtigt svare på, om løsningen er permanent, og hvordan den i givet fald skal være.

Eneste melding er, at PET har bedt om terrorsikring i Aarhus og andre byer. Så nu er der strøet betonklodser ud over byen – indtil videre.

Man hører for sig, at der i huj og hast er blevet ringet til en blå mand på en oplagringsplads et sted.

»Hvasådo? De har ringet fra PET og sagt, vi skal lave noget af det der terrorsikring, du ved nok. Hvaaa, har I flere af de der betonklodser liggende, som vi kan smide af nogle steder i byen? Nå, okay, I har kun nogle af de gamle gule tilbage. Jamen, så må det blive dem. Hvor de skal stå? Det ved jeg sgutte, men kan I ikke bare smide dem nogle forskellige steder i byen. Fino. Go’ weekend, og lige over, do.«

Torsdag – smalltalk

Her kommer en påstand.

Hvis man forsamler mere end to erhvervsfolk eller politikere i Aarhus, vil der maksimalt gå 45 sekunder, før en af dem siger »E45«.

Bøvlet derude på motorvejen er blevet et samtaleemne på lige fod med vejret, for alle kan enes om, at det hele er ad helvede til, og det er også trafikplanlæggernes skyld.

Men desværre for samtalerne har regeringen nu besluttet, at E45 skal udvides til tre spor i hver retning, og det kan Løkke og co. ikke være bekendt, for hvad skal business- og politik-pingerne så tale om?

Som altid er hjælpen nær, når spidsen er her.

For her kommer spidsens smalltalk-guide med hjælp fra Samvirke og Woman.dk:

Udvid din horisont. Læs alt, hvad du kan, af aviser, blade, anmeldelser og kogebøger.

Vær dig selv, og slap af. Selvsikkerhed og humor er glimrende erstatninger for at være belæst.

Stil hv-spørgsmål, men ikke for mange. Lyt. Afbryd aldrig. Øv dig.

Grib nuet, og tal om det, der sker omkring dig – vejret, bygning, indretningen, buffeten, vinen, udsigten, naturen, men så kommer det her gode råd også:

»Det er også helt almindeligt, at man lige taler om trafikken.«

Fredag – festuge

Så kører vi igen med en omgang festuge, og som alle andre år er jeg helt bagefter med en update på, hvad der sker i år.

Jeg ved dog, at Blues Brothers og Trouble Cats også er på Pustervig i år, og de sælger stadig store fadbamser dernede.

Og så har jeg set en hel masse stillads og masonitplader på mit lokale Vesterbro Torv, og der skal vist også være et vandfald, har festuge-Rikke fortalt i avisen:

»Jeg er sikker på, at folk, som tidligere er stormet igennem Vesterbro Torv, nu vil sætte sig og spekulere over, hvad man kan bruge området til.«

Så sandt – for otte tilstødende veje til de få hundrede meters torv er vist Aarhus-rekord.

Der er vist brug for en ny Vester Bro Code.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Ugen på spidsen
Et tilbageblik på ugen der gik, hvor den aarhusianske folkesjæl spiddes med et stænk satire og ironi af journalist Jørgen Rye. Infotainment og goddawdo fra selve smilets by.
Et tilbageblik på ugen der gik, hvor den aarhusianske folkesjæl spiddes med et stænk satire og ironi i JP Aarhus af journalist Jørgen Rye, der har skrevet om Aarhus i byens aviser siden 1995.

Infotainment og goddawdo fra selve smilets by.

Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her