Annonce

Dette er en kommentar: Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Ugen på spidsen

Knoldselleri og knaldperler

Ugen på spidsen om forældre, knald, bulder, flæsk og uvornskab.

Mandag

Børn.

»Vær velkommen herhid,« lyder det glade budskab på årets næstsidste dag til de børn, som er på vej til at blive børn.

Sundhedsplejen har fået 7,5 mio. kr. til at forberede vordende forældre på livet som forældre. Ideen er, at de kommende forældre skal mødes i grupper og få rådgivning fra en stribe eksperter såsom bankrådgivere, jordemødre, psykologer, tandplejere, pædagoger og fysioterapeuter.

Ifølge omtalen er det ikke blot en ny slags mødregruppe, for de kommende fædre inviteres også med, og mon ikke de også dukker op, hvis der altså ikke lige er Champions League den dag.

Bag ideen ligger følgende udsagn, som det formuleres af en rådmand:

»For de fleste forældre er det en stor omvæltning at få børn.«

Så sandt.

Tirsdag

Nytårsaften.

Voksne kan også være uvorne, og jeg trodser sågar anbefalingen fra JP Aarhus’ egen lederskribent, der vanen tro er i godt humør og under overskriften ”Det glade vanvid” anbefaler et totalforbud mod fyrværkeri af enhver slags, da den »besynderlige« fornøjelse blot fører til alskens kvæstede, ulykker, et »syndigt svineri« og forurening af vor klode.

Sikke noget, tænker man og køber en ordentlig stak raketter, som hamres op i den smukke, glasklare nytårshimmel med bulder, brag og farver af enhver slags, efterfulgt af naboens lige så glimrende mega-batteri, der knalder himmelhøjt med skønne eksplosive farvebomber.

Det er decideret lydighedsnægtelse, men forbudte fester er som bekendt de sjoveste.

Godt knald.

Onsdag

Derpå.

Godt inde i det nye år melder et af livets vigtige spørgsmål sig allerede fra

middagsstunden: Hvad skal vi have til aftensmad?

I et tema om mad i avisen dagen forinden har en stribe kokke givet deres bud på mad-trenden i 2014, og det er der delte meninger om.

»Stegt flæsk med persillesovs. Og pariserbøf,« siger en kok.

»Det regionale og det økologiske,« lyder to andre bud, mens en fjerde kok tror på grøntsagernes store gennembrud i det nye år.

Og så siger han noget, man sjældent tænker i sit køkken:

»Man kan gøre lidt flere ting med en knoldselleri end med en nakkekam.«

Torsdag

Nyheder.

Spændende visioner fra et par nye rådmænd.

Den ene vil indføre sommerskoler og børnepasning indtil midnat, og den anden vil have bedre mad, bedre behandling efter sygehusindlæggelse, bedre genoptræning og flere varme hænder til de ældre.

Det tegner godt for både børn og gamle i det nye år.

Spændende er det, og hvis de nye rådmænd også kan finde et flertal i byrådet for deres ideer, er der tilmed en chance for, at det rent faktisk bliver til noget.

Fredag

Boom.

Så er der ellers rekorder på stribe.

Aros kan med 568.361 gæster i 2013 notere ny besøgsrekord, og det samme kan Den Gamle By, der tiltrak 480.270 gæster sidste år. Også musikhuset glæder sig over rekordhøj belægning og 440.000 besøgende sidste år.

Sådan skal det gøres, og endnu engang har byen vist sin kant, sin forkant, sit visionære kunstsyn og sin sans for avantgarde, da de flotte museums-besøgstal bl.a. er skabt på en Nøddeknækker-ballet, en Helmig-koncert, en samling dronningemalerier og en drøm om 70’erne.

Fremtiden tilhører de gamle.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Ugen på spidsen
Et tilbageblik på ugen der gik, hvor den aarhusianske folkesjæl spiddes med et stænk satire og ironi af journalist Jørgen Rye. Infotainment og goddawdo fra selve smilets by.
Et tilbageblik på ugen der gik, hvor den aarhusianske folkesjæl spiddes med et stænk satire og ironi i JP Aarhus af journalist Jørgen Rye, der har skrevet om Aarhus i byens aviser siden 1995.

Infotainment og goddawdo fra selve smilets by.

Annonce
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Ros til stolen, der giver Aarhus en millionbesparelse: »Jeg kan være mig selv«
Aarhus Kommunes sparekatalog foreslår implementeringen af en ny bade- og hygiejnestol på kommunens plejehjem, hvilket skal give en besparelse på 5,3 mio. kr. Inden forslaget er vedtaget, møder stolen stor ros. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her