*

Dette er en kommentar: Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Set fra Stadion Allé

AGF er Superligaens mest uberegnelige hold

AGF spillede den perfekte udebanekamp i sejren over FC Nordsjælland, men den giver ingen stor tro på langvarig succes, før en fast spillestil giver resultater. Morten ”Duncan” Rasmussen presses af konkurrencen.

AGF

Denne kommentar er skrevet før AGF’s kamp torsdag aften mod Fredericia, men uanset resultatet af den kunne AGF tage meget positivt med hjem fra Farum mandag aften. Flere af de indkøbte spillere denne sommer i AGF fandt for første gang rytmen med deres holdkammerater og viste, hvorfor klubben har troet på, at de kan være med til at løfte det hele. Bedst af dem var Jakob Ankersen og Pierre Kanstrup.

Præstationen var også kollektivt den bedste af AGF i denne sæson. Ikke mindst fordi kampen blev spillet mod Superligaens førerhold på Farum Parks plastikkoste. De giver FC Nordsjælland en stor fordel, fordi hjemmeholdets boldbesiddende spillestil får endnu mere tempo end på andre stadions.

AGF vandt på grund af en snu, defensiv taktik, alle spillernes vilje til at gøre en arbejdsindsats og de mest kreative spilleres gode dag. Dermed er det også sagt, at AGF ikke vandt, fordi træner Glen Riddersholms langsigtede spillestil lykkedes. Dette var én god præstation i én kamp, og AGF har i denne sæson endnu ikke vist, at holdet formår at få Riddersholms grundlæggende ønsker om spillestilen til at fungere. De indeholder et højt tempo og et hidsigt pres uden bolden samt en bagkæde langt fremme på egen banehalvdel.

Glen Riddersholm er gået mere kompromis med sin spillestil i AGF end på noget tidspunkt i sin trænerkarriere, og det skal han blive ved med.

I denne sæson har AGF nu vundet over holdene i toppen fra Hobro, Brøndby og FC Nordsjælland samt tabt til mandskaber i den nedre halvdel af Superligaen fra Randers, Silkeborg og Sønderjyske. Det blev også til et nederlag mod Horsens. AGF er Superligaens mest uberegnelige mandskab.

Min forklaring er den, at AGF ikke er et godt hold, når det forsøger at dominere kampene ud fra Riddersholms grundlæggende tanker. At AGF defensivt da ikke hænger sammen, især i modstandernes omstillinger, når modstanderne i de fire nævnte nederlag i gennemsnit har scoret 2,75 mål. Det er et stort problem.

Til gengæld har AGF et defensivt solidt og stærkt hold, når det forpligter sig til kompakt og uden kompromiser først og fremmest at forsvare eget mål. Hverken OB, AaB eller Brøndby har scoret mod AGF i denne sæson. FC Nordsjælland gjorde det først på Emiliano Marcondes’ flotte frispark i minut 81, selv om Superligaens førerhold inden mødet med AGF havde lavet næsten tre mål i gennemsnit per kamp.

Glen Riddersholm er gået mere på kompromis med sin spillestil i AGF end på noget tidspunkt i sin trænerkarriere, og det skal han blive ved med, hvis AGF skal nå målsætningen om topseks. Også i en kamp som på mandag mod FC Midtjylland.

Det er for mig åbenlyst, at AGF er et kontrahold med hurtige, nærgående typer som Sana, Spelmann og Kasper Junker, når han kommer i form. Dette rejser også spørgsmålet: passer anfører Morten ”Duncan” Rasmussen egentlig til holdet, da han ikke er den umiddelbare kontraspiller, og AGF statistisk får flere point uden ham end med sin anfører i startopstillingen?

Mit svar er, at han fortsat skal med. Både fordi AGF ikke har ret mange lederskikkelser, og fordi Morten ”Duncan” Rasmussen fortsat har sin berettigelse i kraft af sin historik som målscorer. Han er alle tiders mest scorende spiller i Superligaen, og mål ud af ingenting afgør kampe. Han scorede 16 gange i 28 kampe i sidste sæson, og han vil begynde at score igen, når kampformen endeligt kommer på plads efter en skade i august.

En parentes er det dog også i denne sammenhæng, at ”Duncan” netop har sin berettigelse i kraft af sin målscoring, og at det ikke var tilfældet i hans to første sæsoner efter klubskiftet fra FC Midtjylland. At den større konkurrence om pladserne i angrebet fra Junker, Riel og Bundu lægger mere pres på dem, men så sandelig også på deres anfører om, at de skal lave mål for at spille for AGF.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Set fra Stadion Allé

Sportsredaktør Troels Henriksen er hver fredag fast klummeskribent for JP Aarhus

Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her