*

Dette er en kommentar: Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Set fra Stadion Allé

Udskiftningen af Wieghorst med Riddersholm var god for AGF

Resultaterne afslører ikke fornuften i, at AGF erstattede Morten Wieghorst med Glen Riddersholm, men den ses, hvis man bevæger sig tættere på klubben.

Troels Henriksen, Jyllands-Postens sportsredaktør, skriver med indsigt, refleksion og skarpe meninger om sportens verden.
Hovedtemaet til AGF’s åbningskamp på superligaforåret er ikke svært at se. Morten Wieghorst, som blev fyret i AGF for lidt over et år siden, skal som AaB-træner trykke hånd med sin efterfølger i AGF, Glen Riddersholm. Det bliver akavet. Øjeblikket kalder på et par refleksioner her på kanten af en ny halvsæson i AGF, som vil blotlægge styrken af det arbejde, Riddersholm laver i dagligdagen.

AGF er med Lars Fournais som formand og Jacob Nielsen som direktør en klub, der fra første til sidste åndedræt går op i resultater. Begge lægger en stram forretningstilgang ned over deres fodboldklub. Målsætninger lægges, og de skal opnås. Var man i tvivl, kan man huske tilbage til Jyllands-Postens bemærkelsesværdige interview i efteråret, da Nielsen sagde, at »jeg vil ikke længere snakke om hårdt arbejde, ydmyghed, proces og vindermentalitet… der har været nok snak, nu skal det bare gøres«.

Jeg er ikke i tvivl om, at Glen Riddersholm er en bedre træner for AGF end sin forgænger.

Denne ganske kontante stil passede dårligt til Wieghorst, som ifølge mine oplysninger havde svært ved at håndtere det eksterne pres fra byen og det interne tryk fra sine chefer i en klub så stor som AGF. Her er det min overbevisning, at kemien mellem Glen Riddersholm og Jacob Nielsen er bedre, end den var mellem Wieghorst og direktøren. Riddersholm nærmest kærtegner den udfordring, man finder i konflikten mellem AGF’s tre nedrykninger på 10 år og forventningerne til fodbolden i Aarhus.

Ser man på det vigtigste for en superligaklub, resultaterne, har Riddersholm frem for Wieghorst endnu ikke været et godt bytte. AGF’s nuværende træners pointsnit er i underkanten af 1,1 pr. kamp, mens Wieghorsts var en tiendedel bedre. Det er i nogle sæsoner til nedrykning i det gamle superligaformat og derfor kritisabelt.

Jeg er dog ikke i tvivl om, at Glen Riddersholm er en bedre træner for AGF end sin forgænger. Wieghorst var først og fremmest en chef på træningsbanen. Han går op i spillet, har en klar filosofi og en retning for, hvordan han spillemæssigt gør sit hold godt. Alt det har Riddersholm også, om end deres tilgang til spillet er meget forskellig.

Wiegshorst med sin boldbesiddende, taktisk komplicerede stil, der ikke passede til AGF og klubbens fans. Riddersholm med sit aggressive, fysisk betonede koncept med en mere fleksibel tilgang til at lægge taktikken i forhold til sine spilleres kompetencer.

Riddersholm adskiller sig fra Wieghorst ved, at han i sine 14 måneder i AGF har været en af de mest ivrige, i forhold til, rent ud sagt, at forandre de amatørforhold man finder flere steder i AGF. Et eksempel er træningsanlægget. AGF har for anden vinter i træk trænet i Odder, da forholdene på Fredensvang er for dårlige. Riddersholm spurgte da sine spillere, om de ville betale halvdelen af en såkaldt vækstdug til græsbanen, så den nye baneansvarlige i AGF i februar kunne skabe en træningsbane af græs til dem. Dugen kostede 50.000 kr., og spillernes bødekasse betalte halvdelen.

Den slags burde ikke ses i en af Danmarks største fodboldklubber. Det er uprofessionelt, men når forholdene er sådan, er trækket ledelsesmæssigt snedigt af Riddersholm, da han får spillerne til at tage ejerskab for projektet, ved at de selv betaler for en del af deres træningsbane.

Efter 14 måneder i klubben vil kravet dette forår om at skabe resultater være større mod Riddersholm. Udfordringen for ham er, at Jacob Nielsen er en snusfornuftig, men dygtig, fodbolddirektør. AGF bruger ikke penge, som klubben ikke har på spillere. Derfor måtte man nøjes med tilføjelsen af Mikkel Rask denne vinter. En aldrende midterforsvarer uden stor fart med erfaring fra bundklubber og 1. division er ingen langsigtet løsning på AGF’s store, defensive problemer, men foråret kan alligevel blive godt for AGF, hvis truppen holder skaderne på afstand. Her er Daniel A. Pedersen og især Niklas Backmans skavanker i opstarten et problem, men det ændrer ikke på, at AGF skal holde nedrykning solidt på afstand og scorer mere end Riddersholms nuværende 1,1 point i gennemsnit.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Set fra Stadion Allé

Sportsredaktør Troels Henriksen er hver fredag fast klummeskribent for JP Aarhus

Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her