Annonce

Dette er en kommentar: Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Set fra Stadion Allé

Hvad er AGF’s projekt, og hvorfor skulle man tro på det?

Under denne AGF-ledelses tid i klubben har lyspunkter skabt tro på succes trods skuffende resultater, men lige nu har jeg svært ved at få øje på et.

AGF

Troels Henriksen, Jyllands-Postens sportsredaktør, skriver med indsigt, refleksion og skarpe meninger om sportens verden.
I 2014 fornemmede man, at AGF grundlæggende ville ændre sig. Jacob Nielsen blev adm. direktør, og han igangsatte hurtigt arbejdet med opførelsen af et ny klubhus på Fredensvang samt lobbyvirksomheden for et nyt stadion i Aarhus. Der blev sat skub i processen med at nedskrive og bruge ”Den Hvide Tråd” – en strategi for AGF’s spillestil, talentudvikling og spillerrekruttering. Morten Wieghorst blev træner, og Jens Andersson sportschef. Begge var en del af dette langsigtede sportslige arbejde.

Efter en oprykning blev Wieghorst fyret i december samme år, og Glen Riddersholm kom til. Hans første halvsæson var ikke god, men holdet nåede pokalfinalen. Næste sæson var heller ikke tilfredsstillende. Sportschef Jens Andersson sagde tilmed op, men så ramte holdet et eller andet i nedrykningsspillet. Det, sammenlagt med en række spændende spillerindkøb, skabte stor optimisme før denne sæson, der dog har været én jammer med fyringen af Riddersholm og dens pinlige efterspil med anfører Morten ’Duncan’ Rasmussen i centrum som et lavpunkt.

Min pointe med denne lange opremsning er at minde om, at selv om den nuværende ledelse i AGF på intet tidspunkt har fået AGF til at præstere tilfredsstillende i Superligaen, har der altid været lyspunkter, som tilhængere og sponsorer kunne tro på. Om ikke andet så for at mildne skuffelsen i hjertet efter et nyt nederlag. En pokalfinale, en langsigtet strategi, tilknytningen af en mestertræner, et nyt, topmoderne træningsanlæg. Alt det skabte en motor for fortællingen om AGF.

Indtil nu. Nu er der ikke meget andet tilbage end den apatiske resignation om, at det bliver aldrig bedre. Jeg lagde i denne uge mærke til et interview med cheftræner David Nielsen i Århus Stiftstidende. Han sagde, at »der er en eller anden blodrus omkring AGF.« At der konstant »skal hoveder på et fad«.

Det er ikke mit ærinde her, men nogen skal jo kalde den, og den sidste halvdel af efterårssæsonen har i AGF’s perspektiv været så nedslående på samtlige målbare sportslige områder i en fodboldklub, at jeg for første gang i over tre år har svært ved at se AGF’s langsigtede vej videre.

I samme interview sagde David Nielsen, at »vi er så langt ude, at vi ikke kan tænke klart længere«. Det er en meget ærlig, men også voldsom, udtalelse fra en mand, der virker overrasket over, at fodbold i Danmark også kan være som i AGF, selv om han optrådte nærmest stoisk selvsikker, da han tiltrådte.

Udtalelsen ligger i samme retning som min fornemmelse. Hvad er det, som skal bringe AGF videre herfra? Hvad griber AGF fat i, som klubben under den nuværende ledelse ikke tidligere har brugt? Når holdet fortsat fejler efter at have været igennem en mestertræner, bedre faciliteter og sammensætningen af en kvalitetstrup med superligaerfaring, har jeg svært ved at se AGF’s vej til bedre tider.

Sætter man hovedsageligt sin lid til David Nielsens evner som leder og hans nye assistenttræner, vil jeg gerne udfordre det øjeblikkeligt af den simple grund, at han ikke er en bedre træner end Riddersholm.

Derfor skal AGF i vinterpausen finde ud af, hvad man gør nu, både kort- og langsigtet, og iscenesætte denne strategi ordentligt. For lige nu stirrer holdet direkte ind i en ny tur med playoffkampe om nedrykning, og efter 0-0 på hjemmebane mod Helsingør er der ikke ét andet Superligamandskab, som AGF kan erklære sig bedre end.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AGF
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Set fra Stadion Allé

Sportsredaktør Troels Henriksen er hver fredag fast klummeskribent for JP Aarhus

Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her