Annonce

Dette er en kommentar: Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Aarhus sådan set

Der er næppe noget, der støjer som Åbyhøj by night

Northside er tilsyneladende blevet et større stridsemne i Aarhus. Selv borgerne kan man ikke længere overhøre.

Morten Nystrup, JP Aarhus-redaktør.

Aldrig har så mange borgere klaget over støjniveauet fra Northside som i år.

Kommunen har modtaget 80 henvendelser fra borgere, der har følt sig generet af støjniveauet og sluttidspunkterne fra festivalen, der i år begyndte torsdag og sluttede natten til søndag. Dertil kommer sikkert langt flere, der ikke har indløst billet til Northside, men alligevel i deres hjem har følt sig hensat til festivalpladsen. Og det er ikke kun villaejerne i Åbyhøj, der har været ufrivilligt støjramt.

Lyden har braget gennem byen flere kilometer væk fra den centrale koncertplads. Det er naturligvis glædeligt, at der for alvor er gang i byen nogle få gange i løbet af et år. Aarhus ville ikke være det samme uden.

Men med Northside har Aarhus Kommune pådraget sig endnu et hensynsdilemma. For hvad vægter tungest: Almindelige borgere, der skal passe deres arbejde eller oplevelsesøkonomiens og den kulturelle kapitals tvivlsomme værdi. Debatten raser hvert år til Classic Race og nu i tilsyneladende stigende omfang i forbindelse med Northside. På imponerende kort tid har festivalen gjort sig til en stor og i hvert fald for publikum en betydningsfuld begivenhed.

Med dette års klageomfang tyder meget på, at borgernes accept derimod ikke er blevet større. Tværtimod. Om det er torsdag som ny festivaldag, der har gjort udslaget, vides ikke. Tidligere år har det sikkert heller ikke været en fest for støjplagede aarhusianere at skulle møde på arbejde mandag morgen efter en søvnløs søndag nat med Radiohead i soveværelset.

Man risikerer at ødelægge den gode stemning, hvis man vover at brokke sig over Northside. For »wow, hvor har man det fedt der på pladsen«, »hvor drak vi meget i VIP-baren« og »hvor er C.V. Jørgensen bare helt super cool.«

Partykillers eller ej. Northside bør lytte til andre end rygklapperne. Og Aarhus Kommune gør klogt i at pille de ellers fastsiddende ørepropper ud og lytte til borgerne, når der næste gang skal gives tilladelser til Northside eller hvilken som helst anden ny eller gammel arrangør, der vil skabe liv, fest og larm i byen.

Byen er stor nok til ikke altid at falde på halen, når nogen ønsker at henlægge arrangementer her og burde også være stor nok til sige nej af og til.

”Det’ sir’ sig selv”.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Aarhus sådan set

Morten Nystrup er redaktør for JP Aarhus og skriver om byen, borgere og politik.

Annonce
Annonce
Kommentar
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her