*

Favrskov

Lokalt samarbejde sikrer hjælp til pårørende

En samtalegruppe for pårørende til alvorligt syge er nu en realitet på grund af et nyt samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og Favrskov Kommune.

Favrskov tilbyder nu pårørende mulighede for at dele problemerne med andre. Arkivfoto

Når den, man elsker, bliver ramt af alvorlig sygdom, kan det for den pårørende betyde stor magtesløshed, angst og ensomhed. De normale handlemønstre bliver sat på prøve, og intet er, som det plejer at være. Den pårørende skal holde overblikket i ofte komplekse og lange sygdomsforløb, gå på arbejde og ellers få hverdagen i familien til at køre.

Flere undersøgelser, blandt andet fra Foreningen Pårørende i Danmark, viser, at de pårørende føler sig pressede og ofte er kede af det. Det kan deltagelse i en samtalegruppe for pårørende være med til at ændre på.

Et stort ønske

Favrskov Kommunes forløbskoordinator, Pia Lundgaard Simonsen, har længe haft ”gruppe for pårørende” øverst på sin ønskeseddel, og hun glæder sig derfor over, at gruppen bliver til virkelighed.

»Der stilles store krav til de pårørende. De skal være omsorgsgivere, organisatorer og på samme tid forholde sig til, at den, de holder af, er alvorligt syg. Pårørende føler sig alene, og mange tror, at de er de eneste, som har det sådan. Derfor er det meget hjælpsomt, når de pårørende møder andre pårørende, der er i lignende situationer«, fortæller Pia Lundgaard Simonsen.

Hun oplyser, at der er tale om et forløb på syv gange i en gruppe. Der kan maksimalt være otte deltagere i en gruppe, og de skal være ægtefælle eller samlever til en patient, der har en kræftsygdom, hjertesygdom, lungesygdom (kol) eller svær diabetes.

For at komme med i gruppen skal man kontakte Favrskov Sundhedscenter, Hadsten.

Løfter i flok

Ellen Rasmussen er formand for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Favrskov, og hun er meget tilfreds med, at de tre patientorganisationer og Favrskov Kommune kan imødekomme et behov hos pårørende til alvorligt syge.

»At få en pårørendegruppe i Favrskov er simpelthen så vigtigt, da vi ved, hvordan det kan hjælpe dem, der dagligt hjælper en syg ægtefælle eller samlever. Det er dejligt og en stor styrke, at vi tre patientforeninger kan løfte opgaven sammen med Favrskov Kommune, og jeg er sikker på, at mange pårørende vil få glæde af gruppen,« siger Ellen Rasmussen.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu

Det skal handle om at hjælpe andre

52-årige Charlotte Hold havde en succesfuld karriere inden for logistik og administration. Men en dag skiftede hun kurs. Hun ville lave noget, der gav mening. I dag arbejder hun for folk, der er ramt af den sjældne hjernesygdom Huntingtons Sygdom.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er forældet teknologi

Kim Kæraa, Holme Parkvej 261, Højbjerg
Aarhus burde indføre trolleybusser i stedet for letbanetog, der allerede er en gammeldags transportform.
Restauranter
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her