*

Favrskov

Frijsenborg fordobler biogassen

Favrskov: Frijsenborg Biogas, der blandt andet kører på kyllingemøg fra godsets kyllingeproduktion, har været i gang i cirka ét år, men allerede nu er der en udbygning på vej til anlægget på Fuglsangsvej 100 øst for Hammel.

Udbygningen indeholder bl.a. en ekstra råvaretank, som vil betyde, at anlægget kan tilføres 24.500 tons ekstra biomasse årligt – næsten en fordobling af den nuværende kapacitet på 26.700 tons.

Udbygningen har været omkring politikerne ad to omgange og igennem en høringsfase, hvor kun én nabo kom med indvendinger. Nu er både forslaget til den aktuelle lokalplan samt tillægget til kommuneplanen endeligt godkendt af byrådet.

Ændringen i lokalplanen strækker sig over et areal på otte hektar og giver Frijsenborg Biogas mulighed for, udover råvaretanken, at opføre en plansilo til græs, halm og majs, en maskinhal og et flis-kedelanlæg. Der er også et potentielt byggefelt til tekniske anlæg.

Hele området indrammes mod syd og vest af en ny jordvold, som skal være 1,5-2,0 meter høj og 6-8 meter bred – for at få anlægget til at falde bedre ind i omgivelserne og skærme indkigget, men også for at sikre den omkringliggende natur ved et eventuelt udslip. Volden beplantes med buske. For foden af volden plantes egetræer, poppel og fuglekirsebær.

Det nuværende anlæg producerer biogas, der svarer til opvarmning af 2.000 husstande. Med den nye tilbygning øges kapaciteten til cirka det dobbelte. Det samme gør antallet af lastbiltransporter til anlægget, der i dag ligger på 7-9 om dagen, men i fremtiden altså bliver 14-19 stk. Frijsenborg Biogas oplyser, at forbrug af diverse biomasser udelukkende er fra egen produktion.

Favrskov Posten
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her