Favrskov

Naboer bekymrede for tom skolegrund

Folk i Hadsten frygter, at nyt byggeri vil bringe flere biler og mindre grønt. Endnu er der dog ingen køber til grunden.

Den tomme grund i Hadsten bruges i dag flittigt af eksempelvis områdets dagplejere. Foto: FavrskovPosten

Hvad skal der ske med den tomme grund på Kirkevej i Hadsten? Det er grundens naboer temmelig spændte på. Siden den tidligere realskole brændte for fire år siden, har grunden nemlig ikke ligget ubenyttet hen. Den indgår i dag i lokalområdet som et grønt åndehul – akkurat som legeplads og udeområder gjorde, dengang der var realskole og senere, da der rykkede institutioner ind i ejendommen.

»Der har altid været et grønt område her. Kvarteret vil fuldstændig ændre karakter, hvis hele grunden plastres til med bygninger,« konstaterer Susanne Larsen, der bor med sin familie på Bregnevej lige ved siden af den tomme grund.

Sammen med 35 andre husstande har hun og familien skrevet et åbent brev til Teknik- og Miljøudvalget med deres bekymringer for og ønsker til den tomme grunds videre benyttelse.

Snart skifter grunden status fra kommunal til privat, og naboernes håb er, at den ikke i samme ombæring ændres fra at være et aktiv for området til et problem. I det nuværende salgsmateriale lægges der op til boligbyggeri i etager, hvilket vil medføre en del flere biler i området.

»Vi blev specielt bekymrede, da vi så, at der i salgsmaterialet blev åbnet for eventuel vejadgang fra Dr. Larsens Vej og Bregnevej. Hidtil har der kun været tilkørsel til grunden fra Kirkevej. Hvis det ændres, vil det gå hårdt ud over de omkringliggende gader og dem, der færdes og bor her,« siger Susanne Larsen.

Dr. Larsensvej er smal og allerede maksimalt belastet af både lokal trafik og kørsel til og fra Hadsten Skole, Favrskov Gymnasium og Den Jydske Håndværkerskole. Bregnevej er en blind vej, der helt vil ændre karakter, hvis den åbnes, påpeger naboerne i skrivelsen.

De er bekymrede for om en privat bygherre vil lytte. I kommunens salgsmateriale, hvor grunden sættes til salg for en sum af 10 mio. kr., nævnes naboerne, og det understreges, at der skal tages hensyn til dem.

Susanne Larsen foreslår, at det helt konkret sker ved, at en kommende bygherre får det åbne brev fra naboerne med i handlen. Herefter håber hun på en invitation fra bygherren.

»Vi kender området og vil rigtig gerne tages med på råd,« siger hun.

Endnu ingen bud

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Kurt Andreassen, har læst brevet, som han synes indeholder mange gode pointer og iagttagelser. I øjeblikket er der dog intet konkret at forholde sig til, og det er derfor svært at komme med et svar til naboerne.

»Ingen kom med bud på baggrund af det eksisterende salgsmateriale. Derfor er det svært at sige noget konkret om udformningen af et eventuelt byggeri. Det hele ligger meget åbent. Men vi vil tage brevet op på udvalgsmødet i næste uge, og vi vil også sende det videre til økonomiudvalget, der står for salget,« lover Kurt Andreassen.

En eventuel bygherres ønsker til et byggeri på Kirkevej vil under alle omstændigheder komme på dagsordenen, når lokalplanen skal ændres. I den nuværende lokalplan er området reserveret til offentlige formål.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her