*

Favrskov

Nyt sundhedscenter indvies med brunch og dans

Med placeringen af Favrskov Sundhedscenter på Ulstrup Skole forstærkes sundhedstilbuddene i lokalmiljøet.

Ulstrups nye sundhedscenter bliver lørdag indviet med gratis brunch for borgerne, sundhedsaktiviteter og dans.

Med det nye sundhedscenter har Favrskov Kommune nu tre sundhedscentre med et fjerde i støbeskeen på Plejecentret Hinneruplund i Hinnerup.

Som det eneste af kommunens sundhedscentre vil centret i Ulstrup rumme en tandklinik, så eleverne på Ulstrup Skole nu får nemt til tandlæge. Derudover vil børnefamilier kunne møde sundhedsplejen, i sundhedsklinikken kan borgere eksempelvis få hjælp til dosering af medicin, måling af blodsukker eller skift af forbinding hos de kommunale sygeplejersker. Desuden vil borgerne kunne få hjælp til rygestop eller til at håndtere alkoholproblemer, og der vil blive holdt sundhedskurser for borgere med kronisk sygdom.

Lone Glarbo, formand for kommunens social- og sundhedsudvalg, er meget tilfreds med ombygningen af skolefløjen på Ulstrup Skole.

»Resultatet er flot og indbydende,« siger hun og henviser til, at lokaleudnyttelsen vidner om, at der er skelet til, hvad der virker på de andre sundhedscentre.

Flere flygtninge i Favrskov skal starte egen virksomhed

»Centeret vil også nyde godt af at ligge tæt ved idrætshallen og det store udendørs fitnessområde, og der er masser af spændende muligheder i samarbejdet med det stærke lokalmiljø i Ulstrup. Det tror jeg på er en fordel for alle generationer,« siger Lone Glarbo.

Samarbejdet med de lokale foreninger er allerede i gang. F.eks. er der lavet en aftale med den lokale fitnessklub om brug af klubbens træningsmaskiner i forbindelse med sundhedskurser. Når sundhedscentrets fysiske rammer ikke slår til, eksempelvis når Chris MacDonald skal holde foredrag den 27. september, vil der være mulighed for at bruge Ulstrup Hallen.

Ifølge skoleleder Arne Rasmussen, Ulstrup Skole, arbejdes der også med at åbne skolens faciliteter op for andre end dem, der traditionelt bruger skolen, og sundhedscentrets nye caféområde bliver for både skolens elever og centrets brugere.

»Jeg er sikker på, at der nok skal komme nogle spændende møder mellem generationerne ud af det,« siger han.

Indvielsen foregår lørdag 16. september 2017 kl. 9-13.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er forældet teknologi

Kim Kæraa, Holme Parkvej 261, Højbjerg
Aarhus burde indføre trolleybusser i stedet for letbanetog, der allerede er en gammeldags transportform.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her