Annonce
JP Aarhus 20 år
Favrskov

Nyt sundhedscenter indvies med brunch og dans

Med placeringen af Favrskov Sundhedscenter på Ulstrup Skole forstærkes sundhedstilbuddene i lokalmiljøet.

Ulstrups nye sundhedscenter bliver lørdag indviet med gratis brunch for borgerne, sundhedsaktiviteter og dans.

Med det nye sundhedscenter har Favrskov Kommune nu tre sundhedscentre med et fjerde i støbeskeen på Plejecentret Hinneruplund i Hinnerup.

Som det eneste af kommunens sundhedscentre vil centret i Ulstrup rumme en tandklinik, så eleverne på Ulstrup Skole nu får nemt til tandlæge. Derudover vil børnefamilier kunne møde sundhedsplejen, i sundhedsklinikken kan borgere eksempelvis få hjælp til dosering af medicin, måling af blodsukker eller skift af forbinding hos de kommunale sygeplejersker. Desuden vil borgerne kunne få hjælp til rygestop eller til at håndtere alkoholproblemer, og der vil blive holdt sundhedskurser for borgere med kronisk sygdom.

Lone Glarbo, formand for kommunens social- og sundhedsudvalg, er meget tilfreds med ombygningen af skolefløjen på Ulstrup Skole.

»Resultatet er flot og indbydende,« siger hun og henviser til, at lokaleudnyttelsen vidner om, at der er skelet til, hvad der virker på de andre sundhedscentre.

Flere flygtninge i Favrskov skal starte egen virksomhed

»Centeret vil også nyde godt af at ligge tæt ved idrætshallen og det store udendørs fitnessområde, og der er masser af spændende muligheder i samarbejdet med det stærke lokalmiljø i Ulstrup. Det tror jeg på er en fordel for alle generationer,« siger Lone Glarbo.

Samarbejdet med de lokale foreninger er allerede i gang. F.eks. er der lavet en aftale med den lokale fitnessklub om brug af klubbens træningsmaskiner i forbindelse med sundhedskurser. Når sundhedscentrets fysiske rammer ikke slår til, eksempelvis når Chris MacDonald skal holde foredrag den 27. september, vil der være mulighed for at bruge Ulstrup Hallen.

Ifølge skoleleder Arne Rasmussen, Ulstrup Skole, arbejdes der også med at åbne skolens faciliteter op for andre end dem, der traditionelt bruger skolen, og sundhedscentrets nye caféområde bliver for både skolens elever og centrets brugere.

»Jeg er sikker på, at der nok skal komme nogle spændende møder mellem generationerne ud af det,« siger han.

Indvielsen foregår lørdag 16. september 2017 kl. 9-13.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Højhuspolitikkens fallit er nu bevist i Aarhus

Rune Fink Isaksen, arkitekt og byplanlægger MAÁ
Med byrådets tilladelse til opførelse af højhuset til Systematic ved Brabrandstien er det fastslået, at magthaverne lader hånt om byens ødelæggelse og borgernes demokratiske ret til indflydelse på planlægningen.

Debat: Ghettoplanen er udtryk for politisk afmagt

Malene Møller Hall, bestyrelsesmedlem Liberal Alliances Ungdom Aarhus, Skovvej 16

Debat: Trist, at Togfonden er barberet ned

Flemming Knudsen, Regionsrådsmedlem, Region Midtjylland, Marselis Boulevard 28, Aarhus C
Togfondens midler er reduceret markant, og det får betydning for infrastrukturen i Region Midtjylland.
Aarhus' historie

Serie: Aarhus fra A til Å. I dag A

I dag skal vi have Árós anlagt – og i løbet af mange følgende hundreder af år givet byen nye navne. Vi skal også se på byens symbol – byvåbenet.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her