Annonce
JP Aarhus 20 år
Favrskov

Tresporet motorvej bekymrer borgere i Favrskov Kommune

Støjgener i forbindelse med de to nye motorvejsspor, der er planlagt mellem Aarhus N og Randers N, bekymrer borgerne i Favrskov Kommune. Over 100 borgere har indgivet forslag og idéer i forbindelse med udbygningen.

To ekstra motorvejsspor fra Aarhus N til Randers N bliver snart en realitet. Idéfasen er netop afsluttet. Foto: Tycho Gregers

Vil det komme til at støje mere i Favrskov Kommune, når motorvejen fra Aarhus N til Randers N udvides med to ekstra spor? Det optager lige nu borgerne i kommunen, og derfor er over hundrede borgere kommet med konkrete forslag til især støjreducerende tiltag.

Vejdirektoratet og Favrskov Kommune har netop afsluttet idéfasen på en VVM-undersøgelse, der siden juni har givet borgere i Favrskov Kommune mulighed for at byde ind med tanker og idéer i forhold til de to ekstra motorvejsspor, der bliver en realitet på strækningen fra Aarhus N til Randers N.

Her er nogle af de forslag, borgerne i Favrskov Kommune er kommet med:

Mindre larmende asfalt på motorvejen.

Rumlerillen ønskes fjernet.

Støjvæg langs motorvejen.

Forslag til beskyttelse af naturforhold.

Forslag til beskyttelse af rekreative områder langs stækningen.

Over hundrede borgere i Favrskov Kommune er kommet med forslag og meninger omkring udbygningen af motorvejen, og fælles for langt de fleste henvendelser er, at de handler om støjgener, fortæller Elisabeth Krog, senior projektleder hos Vejdirektoratet.

»Vi har fået mange konkrete idéer, hvor langt de fleste handler om støj fra trafikken. Der er alt fra idéer om asfalt, der ikke larmer så meget, til støjvolde og støjskærme,« forklarer hun.

VVM-undersøgelsen bruges til at afdække og vurdere, hvilke miljøpåvirkninger og konsekvenser, et stort anlægsprojekt, som udbygningen af en motorvej er, kan have på omgivelserne og miljøet, og hos Vejdirektoratet vil man nu behandle alle forslag.

Med den vækst, der er i Østjylland, så betyder udvidelsen meget for både private og for vores erhvervsliv.
Borgmester Nils Borring (S), Favrskov Kommune

Det har været muligt for borgere at tegne den præcise strækning, man har idéer til, op på et virtuelt kort, og på den måde er forslagene blevet meget konkrete.

»Når folk engagerer sig i processen, så sørger vi for at tage dem alvorligt, og selvom der vil være forslag, vi ikke kan inddrage, så skal alle have et svar,« siger Elisabeth Krog.

Borgmester positiv over for flere motorvejsspor

Selvom støjgener optager borgerne i Favrskov Kommune, så glæder borgmester Nils Borring (S) i Favrskov Kommune sig alligevel over beslutningen om at udvide motorvejssporene fra Aarhus til Randers.

»Med den vækst, der er i Østjylland, så betyder udvidelsen meget for både private og for vores erhvervsliv. Hvis trafikmængden er den samme, så vil støjgenerne formentlig også være det,« forklarer han.

Ifølge borgmesteren er trafiktallene i og omkring Favrskov Kommune vokset meget mere, end man havde regnet med, og det forpligter i forhold til at skabe bedre forhold for trafikanterne.

»Man vil altid ramme dem, der bor tæt på en motorvejsstrækning i forhold til støjgener, men vi skal tilbyde nogle gode trafikale årer, og beslutningen om at udvide motorvejen har stået særdeles højt på listen hos Business Region Aarhus,« siger Nils Borring og henviser til det samarbejde, der er mellem de 12 østjyske kommuner.

Kend dit land: Samtlige 4.-klasseselever i Favrskov Kommune på dannelsestur rundt i Danmark


Ifølge Vejdirektoratet vil udbygningen foregå på strækningen ca. 35 km fra Aarhus N (nord for motorvejskryds Aarhus Nord) til nord for Randers. VVM-undersøgelsen omhandler en udbygning af motorvejen fra fire til seks spor, og den nuværende motorvej kan både udbygges indad og udad. Det skal undersøgelsen blandt andet være med til at afgøre.

Vejdirektoratet vil nu arbejde videre med de forslag, borgerne er kommet med, og de forventer, at et idéfasenotat kan offentliggøres i efteråret 2018.
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her