Annonce
JP Aarhus 20 år
Favrskov

Foreningen Favrskov4eren vil styrke landsbyerne

Favrskov4eren arbejder for landsbysamarbejde.

Siden 2015 har foreningen Favrskov4ren kæmpet for et aktivt og stærkt lokalområde i Houlbjerg, Laurbjerg, Bøstrup og Granslev.

Under overskriften ”Landsbyklynger” deltager Favrskov4ren nu i et landsdækkende projekt, som skal skabe en bæredygtig udvikling i byerne. Det sker i et nyt samarbejde med DGI, Real Dania og Favrskov Kommune. I løbet af de næste 18 måneder vil Favrskov Kommune få plads i styregruppen, hvor der udveksles erfaringer fra pilotprojekter, som viser, at klyngesamarbejde øger landsbyernes politiske indflydelse.

Nu vil Favrskov4ren gerne invitere borgerne til workshops i de fire byer. Her skal alle idéer og drømme for byerne – store som små – smides i puljen, fortæller Peter Lange, formand for Favrskov4ren.

Stormøde til maj

»Spørgsmålet er, hvilke projekter borgerne vil deltage i for at gøre vores lokalområde sjovere og hyggeligere. Det kan være, man vil bygge en shelter, lave en cykelrute, arrangere udflugter ud over det sædvanlige eller noget helt andet. Listen er lang,« fortæller formanden.

Det første borgermøde finder sted i Houlbjerg Forsamlingshus mandag den 16. april kl. 19-21. Herefter vil der være møde i Laurbjerg den 18. april, Bøstrup den 23. april og Granslev den 25. april.

Den 2. maj vil der være stormøde, hvor resultaterne fra borgermøderne opsamles og videreudvikles.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: EU-romantisk idealisme

Henrik Ræder Clausen
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Forskere: Danskere bør skære 93 pct. af det mest klimasyndige kød
De mest belastende fødevarer for klimaet bliver udstillet i en ny rapport med en løftet pegefinger fra forskerne om behovet for nye vaner for at skabe et bæredygtigt forbrug. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her