Erhverv

Kæmpe havneprojekt får 250 boliger

Havneby: Et byggeri til omkring 600 mio. kr. skal skabe et helt nyt bymiljø på Aarhus Ø. 250 lejligheder ventes at stå klar i 2017, og første spadestik tages næste år. Et fantastisk projekt, lyder det fra en kommunal chef.

Med et stjernespækket hold af arkitekter, der bl.a. er hædret for verdens bedste boligbyggeri og kan bryste sig af at være blandt verdens fremmeste til at skabe liv i byrum mellem bygninger, har forventningerne været store til et af de kommende projekter på Aarhus Ø.

Nu er de to arkitektfirmaer BIG, som Bjarke Ingels står bag, og Gehl Architects sammen med bygherrerne Anpartsselskabet Kilden og Mortensen, CASA Entreprise og MOE parate til at præsentere deres planer for projektet på Ø4 ved Bassin 7, som de fire parter i fjor vandt en konkurrence om at »gentænke« og udvikle området omkring.

Parterne er yderst tilbageholdende med detaljer, da projektet mandag skal præsenteres på et pressemøde. Men JP Aarhus kan afsløre, at der bliver tale om et projekt med ca. 250 ejerlejligheder. Dertil kommer 3.000 kvm erhverv og det nye havnebad, som Sallingfondene har doneret.

Rune Kilden, en af bygherrerne, vurderer, at projektet kommer til at koste omkring 600 mio. kr. og vil være indflytningsklart i 2017.

Både Lighthouse og Isbjerget, der er skudt op på Aarhus Ø, har vakt liv, men målet for Rune Kilden og kompagni er at få skabt et helt ny bymiljø med lokkemad, som f.eks. restauranter eller caféer. Og det skal ikke kun være liebhaversegmentet, der får råd til at bo i byggeriet, men også helt almindelige børnefamilier.

Strandliv og lystfiskere inspirerer havneprojekt

Mangfoldighed

»Vi vil gerne have en mangfoldig beboersammensætning, så byggeriet bliver tilgængeligt for mange forskellige indkomstgrupper,« siger Rune Kilden.

Han ønsker ikke at konkretisere projektet yderligere, men afslører dog, at det bliver opsigtsvækkende.

»Hvis man beder Bjarke Ingels om at komme til Aarhus, så skal han have lov til at gøre noget af det, han er god til.«

Bente Lykke Sørensen, chef for Center for Byudvikling og Mobilitet, Aarhus Kommune, der har været dybt involveret i projektet, vil ikke fortælle om bylivsaktiviteterne, men kalder projektet »fuldstændigt fantastisk«:

»Jeg har næsten danset cancan, siden jeg så det første gang.«

Bjarke Ingels ønsker heller ikke at gå i detaljer:

»Vores ambition har været at få etableret nogle attraktive byrum som det første i stedet for at begynde med nogle boliger.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Om temaet

Havn, metro og sygehus: Følg med i, hvordan store byggeprojekter forvandler Danmarks største byer.


Forvandlingen af Aarhus
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her