Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Borgmester vil drøfte en ny lufthavn

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) er parat til at drøfte mulighederne for en ny placering af Aarhus Lufthavn. Meldingen kommer samtidig med, at vindmøllekoncernen Vestas i går annoncerede, at virksomheden vil flytte 200 job til København bl.a. for at være tættere på en international lufthavn.

En ny lufthavn tættere på Aarhus kan blive en mulighed i fremtiden.

For vindmøllegiganten Vestas’ beslutning om at flytte 200 medarbejdere tæt på Københavns Lufthavn understreger ifølge borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, behovet for at nytænke strategien om Aarhus Lufthavn.

»Vestas’ beslutning understreger, at vi på nuværende tidspunkt ikke har en tilfredsstillende lufthavnsbetjening af Aarhus. Derfor er den diskussion, som vi for alvor kommer til at tage i foråret om Aarhus Lufthavn, vigtig. På den korte bane handler det om, hvilke betingelser flyselskaberne skal være i den eksisterende lufthavn på. På den længere bane er det også et spørgsmål om, hvorvidt der skal laves en ny lufthavn,« siger Jacob Bundsgaard, der dermed erklærer sig parat til at drøfte lufthavnens placering.

Så sent som i januar i år rejste Det Konservative Folkeparti i byrådet et forslag om at sætte gang i en strategisk analyse af lufthavnsbetjeningen og behovet i Aarhus og Østjylland. Det afviste bl.a. Socialdemokratiet, men borgmesteren tager nu Vestas’ beslutning om at flytte en del af staben meget alvorligt.

»Jeg vil lægge op til, at vi får vendt hver en sten i en grundig drøftelse. Vi skal have redegjort for, hvad der er af muligheder, og hvor stor den politiske opbakning og vilje er til at handle på dette,« siger Jacob Bundsgaard, som også vil have potentielle lufthavnsinvestorer kortlagt.

K: Nu skal vi agere

De store erhvervsorganisationer har tidligere i år i JP Aarhus påpeget, at man bør satse på at udvikle den nuværende lufthavn i Tirstrup.

Men flere end 100 aarhusianske virksomheder er uenige. De støtter fortsat en helt ny lufthavn tættere på centrum. Facebook-gruppen “Lufthavn til Aarhus” støttes bl.a. af VIA University College, Ikea, BDO, Colliers, Radisson og Søstrene Grene.

De Konservative mener, at tiden er kommet til at tage partiets forslag frem af skuffen igen.

»Vi skal agere på beslutninger som Vestas’, mens vi kan. Det handler om at se på behovet 20-30 år ud i fremtiden. Dette er alvorligt. Aarhus Kommune kan ikke blive ved med at udskyde beslutningerne om lufthavnen. Eksemplet fra Vestas viser, at erhvervslivet i hvert fald ikke venter med at udskyde deres beslutninger,« siger byrådsmedlem for De Konservative Steen Stavnsbo.

 

Vestas sælger en del af hovedkontoret

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP Aarhus mener: Farvel til Aarhus
Det er sørgeligt, at byens borgmester først reagerer, når en global virksomhed som Vestas – om end høfligt indpakket – smækker med døren.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.

Debat: Regeringens spareiver rammer gymnasiale suppleringskurser

Annette Nordstrøm Hansen
Enhver skelen til faglige og pædagogiske hensyn bliver tilsidesat til fordel for jagten på selv de mindste besparelser.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her