Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Ceres-byen runder en milepæl

Ceres-byen har fået sin første erhvervslejer: Rådgivningsfirmaet Niras flytter ind i 2016. Flere aftaler kan være på vej, siger entreprenøren bag den nye bydel.

Niras domicil i Ceres-byen skal huse 250 medarbejdere og er det første erhvervslejemål i den nye bydel. Illustration: Niras/Schmidt Hammer Lassen

For et halvt år siden fik Ceres-byen sine første indbyggere i form af 25 iværksættere. Nu er endnu en milepæl nået.

Den nye bydel på den tidligere bryggerigrund har fået sin første erhvervslejer, ingeniørrådgiverne Niras, der flytter ind i et 5.000 kvm stort domicil i august 2016.

Lejemålet er fordelt på tre etager og bliver arbejdsplads for 250 medarbejdere.

»Vi har gennem flere år forgæves ledt efter nye kontorfaciliteter, der kan understøtte vores arbejdsform og huse vores medarbejdere. Det er nu lykkedes,« siger Niras' direktør, Mogens Møller.

Han kalder Ceres-byens centrale placering samt korte afstand til grønne områder for en vinderkombination.

Et drømmescenarium

Ceres-byen kommer til at ligge i forlængelse af Aarhus' kulturelle akse med Den Gamle By, Botanisk Have, Godsbanen, Musikhuset Aarhus og Aros som naboer.

Planen er, at der skal opføres 600 boliger, og bydelen skal huse en række virksomheder. 5.000 studerende fra VIA University College vil også få deres daglige gang i bydelen. A. Enggaard, der udvikler Ceres-byen, kalder det »et drømmescenarium«, at Niras bliver bydelens første erhvervslejer.

»Niras er en stor og vigtig spiller i Aarhus, og det har stor værdi for Ceres-byen, at virksomheden nu vælger at flytte alle sine medarbejdere dertil,« lyder det fra Peter Thorsgaard, der er daglig leder af A. Enggaards aktiviteter i Aarhus.

Attraktivt og kreativt

Niras har i samarbejde med arkitektfirmaet Schmidt Hammer Larsen selv designet det nye domicil, så kontorer og lokaler er indrettet præcist til medarbejdernes behov. Det skal gøre arbejdspladsen attraktiv og øge effektiviteten og kreativiteten, fortæller direktør Mogens Møller.

»Vi er i ekstrem hård konkurrence om medarbejderne, så vi har meget fokus på at arbejde med fremtidens kontor. Det skal være aktiviteterne, der bestemmer, hvordan vi bruger vores hus, og den filosofi har vi mulighed for at føre igennem i Ceres-byen,« siger han.

Flere aftaler på vej

Aftalen med Niras er et vigtigt skridt i projektet, mener Peter Thorsgaard, og der er meget mere i vente.

»Vi forhandler med konkrete spillere, og jeg forventer, at vi i løbet af i år kan lukke endnu flere aftaler,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.

Ny Porsche er næsten for perfekt

Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her