Erhverv

Penge, der går op i røg

Aarhus-firma har fået en halv mio. kr. for lettere at kunne lave filmeffekter som blå himmel og brændende biler.

Det er vigtigt, at hele film- og animationsbranchen står sammen for at modstå konkurrencen fra udlandet, siger producer og partner i Sunday Studio Martin Stephansen. Foto: Cecile Smetana

Det lille aarhusianske firma Sunday Studio har netop modtaget en halv mio. kr.

Firmaet skal udvikle et værktøj, der gør det nemmere at lave visuelle effekter til reklamer, film og computerspil.

Mediefond
Shareplay
  • Shareplay er finansieret af EU-midler til regional udvikling administreret af Erhvervsstyrelsen.
  • Fire partnere står bag: Alexandra Instituttet, Filmby Aarhus, The Animation Workshop og Bretteville Hotspot.
  • Shareplay Fonden eksisterer som udgangspunkt frem til den 1. oktober 2013, men der arbejdes på en administrativ forlængelse.

»Det er vildt spændende. Det vil i sidste ende betyde, at vi kan påtage os flere og større opgaver,« siger teknisk leder Christian Esbo Agergaard fra Sunday Studio og fortsætter:

»Det handler dybest set om, at vi ikke skal begynde forfra hver gang, vi skal lave en brændende bil eller en blå himmel, men i stedet kan koncentrere os om det kreative.«

Aarhus-firmaet har bl.a. lavet effekter til julekalenderen Ludvig og Julemanden, til Hummel-reklamer og står for hele produktionen og udviklingen af Automester-reklamerne.

»Lige nu er det nogle rigtigt tunge og dyre programmer, vi sidder og arbejder med – bare for at lave en dråbe vand eller hvide skyer. Vi skal igennem samme lange proces, som hvis man skulle lave en kæmpe Hollywood-produktion. Vi er overbeviste om, at det kan gøres hurtigere,« siger Christian Esbo Agergaard.

Undgå opgaver til Indien

Branchen for visuelle effekter er generelt presset, fortæller den tekniske leder.

»Vi får egentlig opgaver nok, men kunderne vil ikke betale det samme, som de gjorde før finanskrisen. Det tvinger os nogle gange til at få opgaver klaret i Indien eller vælge mindre gode løsninger. Hvis vi får udviklet det her værktøj, kan vi klare alle opgaver selv.«

Den midt- og nordjyske mediefond Shareplay har doneret pengene og håber at løfte hele branchen.

»Vi ser et stort potentiale i at udnytte branchens kreative hoveder og skabe flotte, visuelle effekter på en smartere måde. Jeg har store forventninger til at forskningsprojektet vil give ny viden, som kan være med til at skabe vækst,« siger Kristan Bang Nørgaard, der er sekretariatsleder i Shareplay.

Sunday Studio vil nu samarbejde med Alexandra Instuttet om udviklingsopgaven, og investerer selv et tilsvarende beløb i projektet i form af arbejdstimer, fortæller Martin Stephansen, der er partner og producer i firmaet.

»Vi vil rigtig gerne have endnu flere med. Det er ikke et lukket projekt, men vigtigt at hele film- og animationsbranchen står sammen for at modstå konkurrencen fra udlandet.«

Projektet løber indtil udgangen af året, og Aarhus-firmaet inviterer til workshops i den kommende tid.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Epilepsi-medicin skader muligvis børns mentale udvikling
Børn af kvinder, der har taget det antiepileptiske lægemiddel valproat under graviditeten, klarer sig dårligere i skolen, viser en ny undersøgelse af knap 500.000 danske børn. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her