Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Der er altid finansiering til den rigtige idé

Krisen hindrer ikke iværksættere i at skaffe investorer og finansiering. Garvede, lokale iværksætterkræfter viser vejen med en nystartet virksomhed, der parrer frisører og klippetider.

Iværksætterne Nicolai Dam (billedet) og Andreas Fabricius har lavet en virksomhed, som kan sætte ledige frisørtider sammen med ventende kunder. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

»Hvis man har en god idé, så kan det sagtens lykkes at realisere og finansiere et nyt projekt, også selvom der er krise.«

Ordene er iværksætteren Nicolai Dam Jensens, og han er træt af snakken om, at krisen er hård for iværksætterne.

Der lader til at være noget om hans teori. Sammen med Andreas Fabricius har han netop etableret den aarhusbaserede netportal Bapoon.dk, der matcher kunder og frisører med ledige tider i Aarhus, Kolding, København og Odense.

Det er lykkedes de to unge iværksættere at få den aarhusianske investor Jesper Bang Jørgensen til at skyde et millionbeløb i foretagenet, ligesom de er i kontakt med yderligere tre interesserede investorer.

Bapoon.dk er netop også blevet udvalgt blandt knap 100 spirende virksomheder til at deltage i Accelerace-programmet, der udbydes af investeringsfonden Nupark Accelerace Invest. Fondens mål er at identificere og investere i de virksomheder, som har størst vækstpotentiale.

Et hul i markedet

Investoren, Jesper Bang Jørgensen, erkender, at det er en højrisiko-investering, men han ser ikke den vedvarende finanskrise som en hindring for en god investering.

»Krisen gør forbrugerne mere prisfikserede, men det ændrer ikke på noget for mig som investor. Et godt projekt bliver ikke påvirket af krise,« siger han og uddyber:

»Der er et hul i markedet, og det er noget vedvarende, som folk vender tilbage til. Folk vil altid skulle have klippet håret.«

Ideen til tjenesten udspringer da også af et behov, som grundlæggerne selv har haft.

»Det handler om simple behov. De fleste fyre kan relatere sig til, at man f.eks. skal til fest, og så skulle man helst have været klippet i går og cykler byen tynd efter en ledig frisør,« forklarer direktør og medstifter Nicolai Dam Jensen.

I løbet af Bapoon.dk’s første tre måneder er tjenesten nået op på knap 500 daglige brugere.

Investor Jesper Bang Jørgensen ser et stort potentiale i virksomheden, som han på længere sigt ser vokse. Både i forhold til at omfatte flere byer i ind- og udland, men også i forhold til at inddrage flere brancher.

»Jeg har store forventninger til projektet, og det er min drøm, at Bapoon.dk bliver udvidet til også at omfatte andre brancher som f.eks. tandlæger eller tømrere, så man kan få renset tænder eller hængt en lampe op inden for en time,« siger Jesper Bang Jørgensen.

Han tror samtidig på, at Nicolai Dam Jensen og Andreas Fabricius er de rette til at løfte opgaven. Det er da også to garvede iværksættere, der siden 2000 har høstet erfaringer i onlinebranchen. 24-årige Andreas Fabricius er bl.a. manden bag ungarbejde.dk, mens 37-årige Nicolai Dam Jensen bl.a. har været med til at starte EjendomsAvisen og metroXpress.

Fælles ansvar

Iværksætterne har også selv investeret penge i projektet, hvilket Jesper Bang Jørgensen ser som en vigtig forudsætning for, at projektet lykkes.

»Man bliver kun rig ved at passe på sine penge, så det er vigtigt for mig, at de er engagerede som medejere. Jeg vil ikke have nogen til at lege direktør for mine penge,« siger Jesper Bang Jørgensen.

Netop engagementet mener også Nicolai Dam Jensen er en vigtig forudsætning for at lykkes med iværksætteri i det hele taget.

»Man behøver ikke have en unik idé for at skabe succes, men man skal ville gå gennem ild og vand for projektet, ellers lykkes man ikke,« mener Nicolai Dam Jensen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
2.000 beboere i Ceresbyen i 2019
Ceresbyen får 1.100 lejligheder og er lige nu begunstiget af gode konjunkturer. Nybolig oplever stor efterspørgsel efter lejligheder i Ceresbyen, og den samme tendens mærker Home på Kanalhusene i Aarhus Ø.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Åbent brev til byrådet i Odder Kommune

Majbritt og Brian Bang
Kære byrådsmedlem. Undertegnede ønsker venligst at stille dig tre spørgsmål. Vi anmoder venligst om et personligt svar, som ikke er afstemt med ”partidisciplinen” udstukket af byrådsmedlem i Odder Kommune Elvin Hansen (S) og borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her