Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Der er altid finansiering til den rigtige idé

Krisen hindrer ikke iværksættere i at skaffe investorer og finansiering. Garvede, lokale iværksætterkræfter viser vejen med en nystartet virksomhed, der parrer frisører og klippetider.

Iværksætterne Nicolai Dam (billedet) og Andreas Fabricius har lavet en virksomhed, som kan sætte ledige frisørtider sammen med ventende kunder. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

»Hvis man har en god idé, så kan det sagtens lykkes at realisere og finansiere et nyt projekt, også selvom der er krise.«

Ordene er iværksætteren Nicolai Dam Jensens, og han er træt af snakken om, at krisen er hård for iværksætterne.

Der lader til at være noget om hans teori. Sammen med Andreas Fabricius har han netop etableret den aarhusbaserede netportal Bapoon.dk, der matcher kunder og frisører med ledige tider i Aarhus, Kolding, København og Odense.

Det er lykkedes de to unge iværksættere at få den aarhusianske investor Jesper Bang Jørgensen til at skyde et millionbeløb i foretagenet, ligesom de er i kontakt med yderligere tre interesserede investorer.

Bapoon.dk er netop også blevet udvalgt blandt knap 100 spirende virksomheder til at deltage i Accelerace-programmet, der udbydes af investeringsfonden Nupark Accelerace Invest. Fondens mål er at identificere og investere i de virksomheder, som har størst vækstpotentiale.

Et hul i markedet

Investoren, Jesper Bang Jørgensen, erkender, at det er en højrisiko-investering, men han ser ikke den vedvarende finanskrise som en hindring for en god investering.

»Krisen gør forbrugerne mere prisfikserede, men det ændrer ikke på noget for mig som investor. Et godt projekt bliver ikke påvirket af krise,« siger han og uddyber:

»Der er et hul i markedet, og det er noget vedvarende, som folk vender tilbage til. Folk vil altid skulle have klippet håret.«

Ideen til tjenesten udspringer da også af et behov, som grundlæggerne selv har haft.

»Det handler om simple behov. De fleste fyre kan relatere sig til, at man f.eks. skal til fest, og så skulle man helst have været klippet i går og cykler byen tynd efter en ledig frisør,« forklarer direktør og medstifter Nicolai Dam Jensen.

I løbet af Bapoon.dk’s første tre måneder er tjenesten nået op på knap 500 daglige brugere.

Investor Jesper Bang Jørgensen ser et stort potentiale i virksomheden, som han på længere sigt ser vokse. Både i forhold til at omfatte flere byer i ind- og udland, men også i forhold til at inddrage flere brancher.

»Jeg har store forventninger til projektet, og det er min drøm, at Bapoon.dk bliver udvidet til også at omfatte andre brancher som f.eks. tandlæger eller tømrere, så man kan få renset tænder eller hængt en lampe op inden for en time,« siger Jesper Bang Jørgensen.

Han tror samtidig på, at Nicolai Dam Jensen og Andreas Fabricius er de rette til at løfte opgaven. Det er da også to garvede iværksættere, der siden 2000 har høstet erfaringer i onlinebranchen. 24-årige Andreas Fabricius er bl.a. manden bag ungarbejde.dk, mens 37-årige Nicolai Dam Jensen bl.a. har været med til at starte EjendomsAvisen og metroXpress.

Fælles ansvar

Iværksætterne har også selv investeret penge i projektet, hvilket Jesper Bang Jørgensen ser som en vigtig forudsætning for, at projektet lykkes.

»Man bliver kun rig ved at passe på sine penge, så det er vigtigt for mig, at de er engagerede som medejere. Jeg vil ikke have nogen til at lege direktør for mine penge,« siger Jesper Bang Jørgensen.

Netop engagementet mener også Nicolai Dam Jensen er en vigtig forudsætning for at lykkes med iværksætteri i det hele taget.

»Man behøver ikke have en unik idé for at skabe succes, men man skal ville gå gennem ild og vand for projektet, ellers lykkes man ikke,« mener Nicolai Dam Jensen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Socialdemokratiet løber fra løfter og reglementer

Jakob D. A. Nicolaisen
Socialdemokratiet udviser total ligegyldighed overfor berørte borgere i en sag om et investeringsfirmas byggeambitioner på Trøjborg.

Debat: Når karakterer gør mere skade end gavn

Kamma Ankjærø
Hvis skolen vedbliver at svinge karaktersvøben, opnår den kun, at begrebet stress også føres ind i barnets verden.

Debat: Institutioner i udsatte boligområder burde være af særlig høj kvalitet

Vibeke Sørensen
Et tilstrækkeligt antal af uddannede pædagoger i et gratis tilbud for alle, og hvor de positive intentioner fra dagtilbudslovens pædagogiske grundlag er omdrejningspunktet. Det vil sige værdier, der bygger på, at barnet har værdi i sig selv, og at der er tid og plads til at lære at danne relationer.
Aarhus' historie

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?

Gellerup: 50 år gammel og først ved at blive voksen

Tom Nielsen, professor, Arkitektskolen Aarhus

Som by er Gellerup stadig kun nået lømmelalderen.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her