Annonce
JP Aarhus 20 år
Erhverv

Letbanekoks udskyder ny busplan og koster millioner

Midttrafik venter med at drosle ned for de gule busser, da letbanen endnu ikke er kommet med en åbningsdato. Udskydelsen koster godt tre mio. kr.

Usikkerheden om, hvornår letbanen kommer til at køre med passagerer, får nu konsekvenser for de gule busser og muligvis kommunekassen.

Midttrafik meddelte fredag, at de nye buskøreplaner er udskudt i tre uger. Egentlig skulle de træde i kraft den 26. november, men først den 17. december bliver der færre bybusser i gadebilledet. Det er for at sikre en kollektiv transport på den indre strækning mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital, mens letbanen bliver kørt ind, oplyser Midttrafik.

»Vi vil sikre os, at vi er i en stabil drift, og det er nu, at beslutningen skal træffes,« siger Ole Sørensen, gruppeleder for Mobilitet og Rådgivning hos Midttrafik, og henviser til, at busselskabet skal have tilpasset sine vagtplaner.

Ifølge Ole Sørensen skal Aarhus Kommune som udgangspunkt betale regningen, der lyder på godt tre mio. kr. for de ekstra køreplantimer. Hos Aarhus Letbane har kommunikationschef Jens Velling oplyst, at selskabet er indstillet på at dække eventuelle meromkostninger til busdrift som følge af letbanens forsinkede idriftsættelse, men det har ikke været muligt at få en kommentar til den helt aktuelle udsættelse.

Fortsat strid om manglende information i letbanesagen

Aarhus Letbane forventer at åbne inden den 26. november og køre på fuld drift fra start, men alligevel, mener Ole Sørensen, at det er nødvendigt at fastholde de nuværende busser:

»Den 26. november er jo stadigvæk en forventning. Man er afhængig af, om man får de her godkendelser i hus, og vi går ud fra, at Trafikstyrelsen ikke vil give nogen garanti på det.«

Også den anden ejer af letbanen, Region Midtjylland, kan ende med en ekstraregning for erstatningsbusser, indtil letbanen afløser Odderbanen. Det koster regionen 1,1 mio. kr. om måneden fra årsskiftet, hvis letbanen ikke da kører på strækningen.

Flere regninger for letbanen er givetvis på vej.

Selv om budgettet forventes at holde, er der i løbet af anlægsfasen kommet en række nye ønsker om udvidelser af anlægget, som der ikke har været sat penge af til, oplyser Jens Velling, Aarhus Letbane, og han tilføjer, at sådanne eventuelle udvidelser af anlægget overvejes dækket af en udvidelse af lånerammen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Aftaler bør være aftaler på Aarhus Ø
Poul Stenbøg
Det er uacceptabelt, at kommunens Ø-administration mener, at bygherre og kommunen i fællesskab kan få et selvskabt indtægtstab godtgjort ved at bryde indgåede aftaler og uden videre tillade, at samtlige sidebygninger bliver på 14 etager og ikke syv som klausuleret i aftalerne med de eksisterende Lighthouse-bygninger.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Åbent brev til byrådet i Odder Kommune

Majbritt og Brian Bang
Kære byrådsmedlem. Undertegnede ønsker venligst at stille dig tre spørgsmål. Vi anmoder venligst om et personligt svar, som ikke er afstemt med ”partidisciplinen” udstukket af byrådsmedlem i Odder Kommune Elvin Hansen (S) og borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her