*

Erhverv

Åbningsfuser koster over 500.000 kr.

Den sene aflysning af letbanefesten lader til at sprænge budgettet, da bl.a. Kødbyens Mad & Marked kompenseres. Regningen indgår i krav mod letbaneoperatør.

Åbningen af Aarhus Letbane blev udskudt i allersidste øjeblik. Arkivfoto: Benjamin Nørskov

Ud over røde ører over den aflyste letbaneåbning vanker der også økonomiske tømmermænd til Aarhus Kommune og Region Midtjylland. Den planlagte åbningsfest forrige lørdag havde et budget på en halv mio. kr. til bl.a. kransekage, opstilling af scene, storskærm og toiletter samt borde og bænke på Hack Kampmans Plads ved Dokk1.

Men nu viser det sig, at budgettet tilsyneladende ikke holder, og at der venter en ekstraregning, fordi åbningen blev aflyst i 11. time – aftenen før. Det oplyser Aarhus Kommunes afdeling Center for Byudvikling og Mobilitet, der var med til at arrangere åbningsfesten.

»Vi indgår i dialog med enkelte af vores samarbejdspartnere om kompensation for udgifter og tab i forbindelse med aflysningen. Vi arbejder på den endelige opgørelse, men vi forventer, at det endelige beløb bliver mere end budgettet på 500.000 kr.,« lyder det fra centerchef Luise Pape Rydahl, ansvarlig for åbningsarrangementet, fra Aarhus Kommunes side.

Letbane kræver 104 mio. kr. i erstatning

32 kg torsk, pølser og salat

Således var der entreret med omkring otte madboder fra Kødbyens Mad & Marked, der stod tilbage med 32 kg frisk torsk, pølser og salat og havde brugt kræfter på at forberede pizza og snitte kål til 5.000-7.000 festdeltagere. Kødbyens Mad & Marked har derfor sendt kommunen en regning på 124.678,50 kr. for udgifter til råvarerne og halvdelen af den anslåede tabte fortjeneste.

»Det er super ærgerligt. Vi gik glip af en fantastisk folkefest, men det koster os ikke noget, da vi får kompenseret vores udgifter og manglende fortjeneste,« siger Jonas S. Kring, driftschef for Kødbyens Mad & Marked i Aarhus.

De 125.000 kr. bliver betalt, bekræfter Aarhus Kommune, der også er i dialog med Business Park Skejby om at kompensere dets udgifter til en velkomstfest ved letbanestoppet i Skejby.

Ejere: Øv, pengene er spildt

Hos ejerne af Aarhus Letbane, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, der hver især har afsat 250.000 kr. til åbningsfesten, er der ærgrelse over, at pengene er spildt.

Trafikstyrelsen: Letbanen kan køre om fem-otte uger

»Det var vores vurdering, at det var værd at festligholde åbningen af Danmarks første letbane på det niveau. Set i bakspejlet er de penge spildt, og det er meget frustrerende,« siger regionrådsformand Bent Hansen (S).

Skatteborgerne slipper muligvis for at betale regningen, som nu bliver sendt videre til operatøren Keolis, hvis manglende godkendelser var årsagen til, at letbanen ikke kunne åbne den 23. september.

»Det er besluttet, at udgifterne til det aflyste arrangement skal indgå i det samlede krav, man vil rejse over for Keolis,« siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Keolis er ikke bekendt med kravet og har derfor ingen bemærkninger hertil.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her