*

Erhverv

Fem nye flyruter fra Aarhus Lufthavn

Østjyderne får nye direkte forbindelser til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split.

Flere ruter, flere afgange og mange flere passagerer.

Det er resultatet af SAS’ investering på 150 mio. kr. om året de kommende tre år i ruter til og fra Aarhus Lufthavn.

Baggrunden er ifølge koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen, SAS, at selskabet ser et »væsentligt potentiale« i området, og satsningen vil ifølge ham kunne give mulighed for 3.000 nye flyafgange og 200.000 nye passagerer allerede inden for det første år.

»Vi styrker indenrigstrafikken med flere ekstra daglige afgange mellem Aarhus og København, hvilket giver bedre mulighed for at anvende fly som transport til København, hvor der er adgang til vores globale netværk. Derudover skaber vi en række direkte ruter fra Aarhus til feriedestinationer og vil blive ved med at udvikle dem,« siger Lars Sandahl Sørensen.

SAS etablerer fem nye internationale flyruter fra Aarhus til henholdsvis Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split. Derudover bliver ruten mellem Aarhus og Malaga en helårsrute, således at selskabet totalt vil tilbyde syv ruter til og fra Aarhus. Dertil kommer en øgning af flyvningerne mellem Aarhus og København med 20 procent.

Fremgang på 50 pct.

Samlet set vil SAS fra april 2018 beskæftige tre-fire fly alene i betjeningen fra Aarhus.

Efter flere års fald betjente Aarhus Lufthavn i fjor 283.000 passagerer. Med det nye samarbejde står Aarhus Lufthavn foran en passagerfremgang på mere end 50 pct.

Lufthavnens bestyrelsesformand Torben Boldsen lægger vægt på, at samarbejdet med SAS bl.a. er et forsøg på at imødekomme konkrete ønsker fra lufthavnens erhvervskunder.

»For halvandet år siden fik vi lavet en undersøgelse, hvor erhvervslivet i Østjylland svarede på, hvilke ønsker det havde for lufthavnens trafik. Der blev entydigt peget på forbindelser til Oslo og Stockholm samt en hyppigere frekvens på ruten til København. Fællesnævneren for de tre ønsker er SAS, som er det eneste selskab, der flyver til alle tre destinationer,« fortæller Torben Boldsen.

»Derfor forsøgte vi at gøre os smækkerlækre over for SAS, men selskabet er ikke sådan at overbevise og har krævet meget dokumentation. Derfor er det med både glæde og stolthed, at vi nu kan præsentere en massiv udvidelse af lufthavnens trafik i netop de ønskede retninger,« siger Torben Boldsen.

Rutefly og charter

De direkte ruter fra Aarhus tæller fra næste år København, London, Gøteborg, Stockholm, Oslo, Prag og Gdansk.

Desuden kan man komme til klassiske charterdestinationer som Mallorca, Cypern, Tenerife og Madeira samt de to græske destinationer Sivota og Ithaca.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her