*

Erhverv

Flere flyruter vil øge østjysk vækst

Muligheden for at flyve oftere via Aarhus Lufthavn vil resultere i flere ordrer og flere medarbejdere hos østjyske virksomheder, mener borgmestre og Erhverv Aarhus.

Glade miner på pressemødet i går om SAS’ oprustning. Fra venstre er det Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, formanden for Aarhus Lufthavn, Torben Boldsen, SAS’ koncern direktør, Lars Sandahl Sørensen, og borgmester i Syddjurs Claus Wistoft. Foto: Casper Dalhoff

20 daglige flyvninger mellem Aarhus og København og nye ruter til Oslo, Stockholm og München vil give østjyske virksomheder bedre muligheder for vækst, vurderer direktør Bente Steffensen, Erhverv Aarhus.

»Det er et super skridt i den rigtige retning,« mener hun.

»Det er fantastisk, at der nu kommer hul på bylden med nogle ruter til relevante byer – ikke mindst München, som er et tysk vækstcentrum, der er godt at blive forbundet med. Men også Stockholm og Oslo rummer mange muligheder. Sammen med flere ruter mellem Aarhus og København har vi kun anledning til at glæde os i dag,« fastslår Bente Steffensen.

Hun håber, at SAS’ satsning vil åbne for flere flyruter, og at andre flyselskaber får øjnene op for Aarhus Lufthavn.

Nye flyruter vil styrke østjysk turisme

»Nu skal vi vænne os til at bruge Tirstrup igen og se den som den lufthavn, man flyver fra, og så kommer der nok en ketchup-effekt, som kan danne baggrund for endnu mere på den længere bane,« siger hun.

Et tiltrængt løft

Formand for DI Østjylland, direktør Steen Bødtker, Expedit, mener, at erhvervslivets mangeårige pres for flere flyafgange ud af Aarhus nu begynder at give resultat.

»Det er et tiltrængt løft, som bare gør, at erhvervslivet står bedre rustet. Det er både nemmere for os at komme ud på vores eksportmarkeder, men det er også nemmere at få besøg af vores kunder. SAS kan vel også se, at det er værd at investere nogle kroner i den grøde, som er i det østjyske erhvervsliv,« siger DI-formanden, som nu håber på opbakning til lufthavnen.

»Vi har jo snakket mangt og meget om den lufthavn, og de fleste er vel enige om, at det ikke har så meget med lufthavnens placering at gøre. Det handler om prisen for flybilletter, og at man kan komme nemt til de større byer,« understreger Steen Bødtker.

Den rigtige direktør er en kvinde

SAS vil investere ekstra 150 mio. kr. årligt i tre år – bl.a. i nye fly – på at skabe et bedre netværk fra Aarhus Lufthavn. Flyselskabet anslår, at det vil give omkring 200.000 nye passagerer i lufthavnen allerede det første år. Den øgede trafik vil øge behovet for arbejdskraft i lufthavnen, men også i lokalområdet, vurderer Syddjurs Kommunes borgmester, Claus Wistoft (V).

»Der vil være en afledt effekt for bl.a. underleverandører til lufthavnen, men bedre muligheder for erhvervslivet vil også resultere i flere ansættelser i lokale virksomheder. Sammen med den forventede vækst i turismen kan vi kun sige, at det er en god dag for Østjylland og Syddjurs Kommune,« siger Claus Wistoft.

Høj frekvens

Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), glæder sig over de nye ruter og fremgangen på 20 pct. i flyvningerne mellem Aarhus og København til 10 afgange i hver retning.

»Høj frekvens er fuldstændig afgørende for virksomheder, der skal rejse ud og skabe ordrer, men også for at få kunder og forretningspartnere hertil,« fastslår han.

Med de nye ruter til Oslo, Stockholm og München satser VisitAarhus på de næste tre år at fordoble antallet af turister fra nabolandene. Arbejdet går allerede i gang i dag, afslører direktør Peer H. Kristensen.

»Vi skal sørge for at få fyldt de fly – også dem som flyver til Aarhus, og derfor skal vi fredag have et møde med SAS’ markedsføringsafdeling om, hvordan vi sammen styrker markedsføringen af Aarhus i de byer. VisitDenmark har også sagt ja til at bistå med at øge bevidstheden om Aarhus,« afslører han.

Turistdirektøren er meget tilfreds med, at der nu arbejdes positivt fra flere sider på at øge aktiviteten i Aarhus Lufthavn.

»Vi er den eneste second-city, i de lande vi sammenligner os med, der ikke har en velfungerende lufthavn. Det kommer nu, og derfor skal vi også udnytte det momentum ved at udbrede kendskabet til Aarhus og omegn,« fortæller han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

JP mener: Svar udbedes, DF

Vælgerne må føle at stå med et stykke vådt håndsæbe, som man aldrig ved, hvor man har. Formentlig derfor havde DF for en måned siden et dårligt kommunalvalg og har i de senere måneder haft en stribe negative meningsmålinger.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Er rent drikkevand virkelig ubetydeligt?

Jørgen Christensen, Tisetvej 24, Solbjerg
I VVM-redegørelsen for en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Hasselager står der under punktet ”Risiko for forurening af drikkevand”, at den er »ubetydelig« for alle tre linjeføringer i og omkring Solbjerg – selv om jernbanen føres hen over vores drikkevandsressourcer.

Debat: Sober vejomlægning ved Stavtrup

Gert E. Aarslev, formand for Stavtrup Lokalråd

Debat: Kulturhovedstad – succes eller fiasko?

Per Hovgaard, Niels Bohr Vej 28, 8260 Viby J
Ikke siden starten af dette kulturhovedstadsvanvid i 1985 har der været en eneste værtsby, der har kunnet melde om succes.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her