*

Erhverv

Eksklusiv villa skal igen under hammeren

Ejendommen Marselisvej 4 i Højbjerg er nok en gang begæret på tvangsauktion.

Det kræver et bud på 10.863.527 kr. på ejendommen Marselisvej 4, hvis alle hæftelser skal kunne indfris. Fotos: Tanja Carstens Lund

En villa, som de fleste ejendomsvælgere nok vil beskrive som en eksklusiv ejendom i et af byens mest attraktive kvarterer, er nok en gang begæret under hammeren.

Tirsdag den 26. september skal Retten i Aarhus behandle tvangsauktionen over Marselisvej 4 – en rødstensvilla på 256 kvm med en offentlig ejendomsvurdering på 7.650.000 kr., hvor grunden alene er vurderet til 3,1 mio. kr.

Torsdag vil eventuelt interesserede fra morgenstunden kunne besigtige ejendommen, som er fyldt med herskabelige detaljer. Hoveddøren har således facetslebne ruder, stue har både karnap og åben pejs, mens spisestuen er med sildebensparket og træpaneler.

En hvidmalet trappeopgang fører op til førstesalen, hvor der bl.a. er flere værelser og et badeværelse med både marmorvask og glasmosaikbeklædte vægge, mens tagetagen er indrettet som et atelier. Kælderen indeholder bl.a. motionsrum og kontorer.

Udendørs er ejendommens tidligere garage blevet ombygget til en udestue, mens haven har græsplæner i flere niveauer og bede med stensætninger – delvist omkranset med et hvidt stakit.

Det er advokat Lars Hjortshøj Nielsen, Delacour, og en række andre kreditorer, som har begæret ejendommen på tvangsauktion.

Dårligt vedligeholdt

Villaen har ikke været handlet i mange år.

Det er dog ikke usædvanligt, at ejendomme i det bynære kvarter opnår kvadratmeterpriser på helt op til 60.000 kr., hvilket i det konkrete tilfælde og under normale markedsvilkår ville sende prisen op omkring 15 mio. kr., hvis villaen ellers fremstod velholdt.

Advokaten omtaler i ejendomsbeskrivelsen dog villaen som utilstrækkeligt vedligeholdt, og en køber skal påregne betydelige omkostninger til istandsættelse og vedligeholdelse, fremgår det. Af tingbogen fremgår, at otte kreditorer har penge i klemme.

Det tidligere Dansk Landbrugs Realkreditfond, DLR Kredit, har således et tilgodehavende på 6,7 mio. kr., mens der er ejerpantebreve og yderligere hæftelser på godt 4,1 mio. kr. Det kræver et bud på 10.863.527 kr., hvis alle hæftelser skal kunne indfris.

Advokaten tør dog ikke spå, om villaen kunne opnå så højt et bud – og om auktionen overhovedet bliver gennemført.

Bølge af konkurser

»Der har været berammet auktion over ejendommen flere gange, men de er hver gang blevet afværget tæt op til auktionen. Jeg har fået at vide, at auktionen også denne gang vil blive afværget,« siger Lars Hjortshøj Nielsen.

Villaen på Marselisvej 4 tilhører et anpartsselskab med den tidligere ejer som direktør. Han og hans samlever bor i dag til leje hos selskabet.

Ejendommens beboer har i årtier redet på en bølge af virksomhedskonkurser og ubetalte regninger.

Da beboeren for omkring 15 år siden gik personligt konkurs blev det med en gæld på 9 mio. kr. og uden at efterlade en krone til kreditorerne.

Advokat Lars Hjortshøj Nielsen vil ikke kommentere sagen yderligere med henvisning til sin tavshedspligt.

JP Aarhus har talt med flere af de øvrige kreditorer, men de ønsker ikke at medvirke i denne artikel.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Er rent drikkevand virkelig ubetydeligt?

Jørgen Christensen, Tisetvej 24, Solbjerg
I VVM-redegørelsen for en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Hasselager står der under punktet ”Risiko for forurening af drikkevand”, at den er »ubetydelig« for alle tre linjeføringer i og omkring Solbjerg – selv om jernbanen føres hen over vores drikkevandsressourcer.

Debat: Sober vejomlægning ved Stavtrup

Gert E. Aarslev, formand for Stavtrup Lokalråd

Debat: Kulturhovedstad – succes eller fiasko?

Per Hovgaard, Niels Bohr Vej 28, 8260 Viby J
Ikke siden starten af dette kulturhovedstadsvanvid i 1985 har der været en eneste værtsby, der har kunnet melde om succes.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her