Erhverv

Byudvikler vinder hæderspris

Rune Kilden er blevet tildelt Det Gyldne Søm af netværksforeningen Byggesocietets som en anerkendelse af sit arbejde med byudvikling i Aarhus.

Rune Kilden har sat mange fingeraftryk på udviklingen af Aarhus Ø. Det har han vundet en pris for. Foto: Casper Dalhoff

Markante byggerier som Lighthouse, Pakhusene og projekt AARhus i Aarhus Ø samt en forståelse for at skabe liv mellem husene.

Med denne begrundelse blev den aarhusianske byudvikler Rune Kilden torsdag tildelt hædersprisen Det Gyldne Søm af Byggesocietet, en landsdækkende netværksforening med over 1.500 medlemmer fra bygge- og ejendomsbranchen. Det skete på foreningens landsmøde på Godsbanen.

»Byggesocietetet ønsker med tildelingen af Det Gyldne Søm at anerkende Rune Kildens mangeårige arbejde med byudvikling i Aarhus. Udover ikoniske byggerier som Lighthouse og Pakhusene på Arhus Ø, har han med sin forståelse for at skabe liv mellem husene forvandlet byens havneområde til en attraktiv bydel,« siger Tony Christrup, landsformand i Byggesocietetet i en pressemeddelelse.

Heri fremhæves Rune Kilden for projekt AARhus, der opføres på Ø4 i Aarhus Ø, og som Byggesocietet ser som indbegrebet af hans måde at tænke byudvikling. Udover en ikonisk form, som Bjarke Ingells har slået stregerne til, er byggeriets funktion tænkt med fra begyndelsen. For eksempel skal beboerhuset ses som den forlængede stue, og det beplantede gårdrum og de små badehuse giver udeliv midt i Aarhus, anfører netværksforeningen.

Desuden bliver Rune Kilden rost for at have et fokus på vigtigheden af at skabe liv mellem husene og at have arbejdet med midlertidig udnyttelse af byens rum som et strategisk værktøj til at gøre en ny bydel attraktiv, hvilket foreningen mener er lykkes i Aarhus Ø.

»Aarhus er en by med en nyvunden selvforståelse og en tro på fremtiden, hvor imponerende bygningsværker, betagende arkitektur og et spirende byliv præger bybilledet. Rune Kilden har med sine visioner for udviklingen af Aarhus om nogen været med til at bringe den selvforståelse tilbage,« lyder det fra Tony Christrup.

Se billeder af nyt kæmpe-hotel i Aarhus: Ingels vandt over hotelmilliardær

Prismodtageren understreger, at der bør sættes fokus på, at byudvikling er en holdsport.

»De bedste projekter bliver skabt i samspillet mellem dygtige rådgivere, kommunerne og en bygherre, der sætter det rigtige hold. Derfor er jeg ekstra stolt af at modtage denne pris, der sætter fokus på netop min og mit teams rolle som bygherre i projekterne,« siger han i pressemeddelelsen.

Hædersprisen består udover et gyldent syvtommer søm af en illustration af den britisk kunster Daniel van der Noon, der har skitseret arkitektur og byggeri fra hele Danmark.

Det er 39. gang, at Byggesocietetet uddeler Det Gyldne Søm. I 2012 gik den til det aarhusianske Byggeselskab Olav de Linde, mens Kurt Thorsen blev æret med prisen i 1986.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her