Erhverv

Headhunter: Brud på fortrolighed i direktør-sag kan koste ansøgere fra det private

Direktør for bureauet, der havde rekrutteret Pernille Blach Hansen til teknisk direktør i Aarhus Kommune, er harm over behandlingen af hende.

Pernille Blach Hansen. Arkivfoto

Balladen om Pernille Blach Hansen, der af et rødt flertal blev udpeget som ny teknisk direktør i Aarhus, men valgte at trække sig efter borgerlig kritik, kan gøre det sværere for kommunen at tiltrække medarbejdere fra det private erhvervsliv.

Sådan lyder det fra Morten Winther, adm. direktør i rekrutteringsvirksomheden Flensby & Partners, som har stået i spidsen for at rekruttere en ny topchef til kommunens skandaleramte teknik- og miljøafdeling.

Han hæfter sig ved, at det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlems navn blev lækket til pressen i onsdags, da byrådet skulle godkende hendes ansættelse, og inden hun havde skrevet under på kontrakten og sagt sit job op i Lego. Han ærgrer sig over, at de 47 ansøgere, som Flensby & Partners, havde prikket til opgaven, og som alle sidder i gode job i dag, ikke kan føle sig beskyttet af fortrolighed i ansættelsesprocessen.

»Det her giver nogle efterdønninger. Når fortroligheden bliver brudt på den måde, vil folk i det private sige, at det her tør jeg ikke give mig i kast med. Det er trist,« siger Morten Winther.

»Bemærkelsesværdigt«

Som beskrevet i JP Aarhus afviste de borgerlige partier onsdag valget af Pernille Blach Hansen, da de mener, at hendes kvalifikationer ikke rækker til kravene i jobbet.

Marc Perera Christensen (K) påpegede bl.a., at Pernille Blach Hansen i dag er leder af en afdeling på syv personer, men i Aarhus skulle lede en organisation med 1.350 ansatte, og at hun ikke »matcher den krise, som Teknik og Miljø befinder sig i«.

Det kalder Morten Winther bemærkelsesværdigt:

»Hun har stået i spidsen for at fusionere syv kommuner ind i Randers Kommune på teknik- og miljøområdet og dermed stået i spidsen for 250 ansatte. Det kombineret med hendes erfaring fra det private erhvervsliv gør, at hun er ekstrem kvalificeret.«

Han skyder tilbage på de skeptiske politikere.

»Vi kan på ingen må anerkende eller nikke genkende til det, der bliver nævnt fra politikere, primært fra højrefløjen i Aarhus Byråd. Jeg undrer mig over, at når man ikke har siddet med i ansættelsesudvalget eller været en del af processen, at man tillader sig at udtale, at hun ikke er kvalificeret. Det er sørgeligt, og det bliver jeg professionelt ærgerlig over,« siger han og tilføjer:

»Jeg må bare sige, at vi har gjort vores arbejde ekstremt grundigt. Der er nogle flotte referencer, der bakker hende op. Hun har været klart den dygtigste kandidat i feltet.«

Har I haft Pernille Blach Hansens socialdemokratiske fortid in mente?

»Vi har spurgt alle kandidater om deres politiske fortid og tilhørsforhold, og om det har nogen som helst indvirkning på den måde, de vil tilgå opgaven. Hun er et så professionelt et menneske, at det ikke har nogen indvirkning, og det bakker alle referencerne op.«

Når der er så meget ballade i den afdeling, og den borgerlige fløj kan blive pikeret, burde I så ikke have elimineret sådan en kandidat, selv om hun er den bedste?

»Næh, vi har kun et for øje – at finde den dygtigste kandidat. Hun har siddet i Folketinget fra 1998-2006, og vi skriver 2017 nu. Jeg synes, at det er en fantastisk ballast at have, at man forstår det politiske og kan navigere i det. Når vi arbejder på det her niveau, har vi kun med professionelle folk at gøre, der forstår at navigere i i det politiske. Det gør Pernille Blach Hansens også.«

Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet har til DR Østjylland også sagt, at forløbet kan give Aarhus Kommune problemer i forhold til fremtidige jobansøgere.

V: Aarhus er attraktiv

Det afviser Venstres leder, Bünyamin Simsek.

»Aarhus Kommune er en attraktiv arbejdsplads og direktørstillingerne er karrieremæssigt også blandt de mest attraktive.«

Bünyamin Simsek har været med i ansættelsesudvalget og understreger, at han ikke vragede Pernille Blach Hansen på hendes politiske fortid.

»Men når man søger en topstilling som denne, så skal man have bygget en karriere op. I dette tilfælde er den bygget op i årene 2010-2017,« siger han.

Marc Perera Christensen (K) har fuld forståelse for, at rekrutteringsfirmaet kan føle sig nedstemt.

»Det er da frustrerende at komme med en anbefaling, som ikke bliver fulgt. Men det er ikke Flensby & Partners, som bestemmer, hvem der skal være teknikdirektør i Aarhus. Det er i sidste ende byrådspolitikerne, og der er vi nogen, som har set anderledes på tingene,« siger han, som mener, at processen burde være sat på pause, og at Pernille Blach Hansen eventuelt var blevet inviteret til at besvare nogle spørgsmål.

Teknik og Miljø har været i vælten på grund af sager om bl.a. dårlig ledelse, afskedigelser og mistanke om bestikkelse i en del af Magistraten for Teknik og Miljø. Direktør i Teknik og Miljø, Erik Jespersen, blev tidligere i år afskediget.

Morten Winther siger, at prisen for rekrutteringsopgaven er en forretningshemmelighed.
Ifølge JP Aarhus’s oplysninger betyder kommunens aftale med Flensby & Partners, at firmaet får halvdelen af honoraret ved opstarten, mens den resterende halvdel først udbetales ved kandidatens kontraktunderskrivelse.

Pernille Blach Hansen ønsker ikke at kommentere sagen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her