Erhverv

Lokale kræfter bliver kaldt ind til Gellerup-ombygning

Byggefirma vil bruge lokale til at mægle mellem beboere og bygherrer.

Lokale kræfter skal med på Gellerup-byggeprojekter. Arkivfoto: Mads Christensen

Beboerne i Gellerupparken har længe måttet døje med byggestøj- og rod pga. byfornyelsen, letbanebyggeriet og flere andre projekter, der skal gøre området i det vestlige Aarhus mere attraktivt. Tidligere på året har beboere f.eks. fået uddelt ørepropper af deres boligadministrationsfirma som undskyldning for støjen.

Nu bliver lokale kræfter kaldt ind, både som arbejdskraft, men også som koordinator mellem de lokale beboere og bygherrerne. Det skriver DR Østjylland.

Ørepropper til alle, der bliver generet af betonbyggeri

Byggefirmaet håber også, at det kan give mere ro på området, når lokale bliver inddraget i de omfattende projekter.

»Hvis vi bare kan få nogle til at tage medejerskab over det, vi skal lave derude, så tror jeg også, at det vil påvirke uromagerne til at opføre sig pænere, end de ellers ville gøre,« siger Claus Lykke, projektleder.

Det er byggefirmaet JCN Byg, der står for projektet, der begynder til august. Firmaet har bl.a. ansat en koordinator med arabisk baggrund, som tidligere har arbejdet som koordinator på lignende projekter. Derudover er der planer om ansættelse af lokale beboere både som lærlinge, men også til opgaver som f.eks. rengøring og opsyn.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.

Debat: Præcisering om letbanen til Harlev

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
Letbanen skal naturligvis ikke ødelægge midtbyen i Aarhus, når banegården er flyttet til Firkløveret, så ligger skinnerne klar fra Aarhus H ud til Brabrand. Herfra skal de blot videreføres til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her