Erhverv

»Arbejdsmarkedet rækker ikke kun til kommunegrænsen«

Samarbejde kommunerne imellem skal skubbe til væksten, lyder det fra arbejdsmarkedsråd.

Kommunerne skal sætte gang i uddannelse og tværkommunalt samarbejde for at skabe større vækst, lyder det fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

De østjyske virksomheder vokser og ledigheden er lav, men det betyder også, at borgerne fortsat skal uddannes og opkvalificeres for at niveauet kan holdes oppe, lyder det fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland, RAR i en pressemeddelelse.

»Vi har en meget positiv situation på det østjyske arbejdsmarked netop nu, men hvis vi ikke sørger for, at virksomhederne har tilgang til den nødvendige og ikke mindst kvalificerede arbejdskraft, kan det blive en stopklods for udviklingen,« siger Jakob Beck Wätjen, formand for RAR Østjylland.

Flere østjyder er i arbejde

Senest har de østjyske kommuner indgået et samarbejde på tværs af kommunegrænserne, om bl.a. rekruttering. Det betyder bl.a. at serviceniveauet skal være det samme, om man er i Aarhus eller Silkeborg. Det er formanden for RAR Østjylland positivt stemt for:

»Det er meget positivt tiltag, kommunerne her har taget. Det er den helt rigtige vej at gå. Arbejdsmarkedet rækker nemlig ikke kun til kommunegrænsen, det er regionalt og mange pendler uden for kommunegrænserne, når de tager på arbejde,« siger Jakob Beck Wätjen.

Særligt i Aarhus bliver der ved med at være nye jobs. De seneste tal fra RAR Østjylland viser bl.a., at stigningen er størst i Aarhus Kommune ud af de østjyske kommuner, hvor der er 2.527 flere i job end i november 2015.

Over 5.000 nye job i Østjylland

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Stopklodser for de handicappede
Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening | Susanne Olsen, landsformand i Dansk Handicap Forbund
I Danmark er vi stolte af vores arbejdsmarkedsmodel. Og med god grund.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her