*

Erhverv

P-kaos på Northside: Nul bøder

Ingen p-vagter på arbejde under Northside, til trods for hærværk og ulovligt parkerede biler.

Da Justin Bieber for nylig gæstede Aarhus, havde kommunens cityassistenter travlt og udskrev i alt 377 p-afgifter. Men da 40.000 festivalgæster festede løs på Northside fra fredag til søndag, udstedte Aarhus Kommunes cityassitenter ikke en eneste p-afgift.

Det undrer Claus Andersen, der hele weekenden ikke kunne komme til og fra sit hus, da ulovligt parkerede biler spærrede hans indkørsel.

»Det undrer mig, når jeg kan læse, at der er blevet udstedt 377 p-afgifter til Justin Bieber-koncerten, og jeg ikke så en eneste parkeringsvagt til Northside. Så bliver jeg en lille smule krænket på min retsfølelse,« siger Claus Andersen, hvis bil fik en bule af en anden bil i parkeringskaosset.

Ifølge Joshua Krogager, teamleder for parkering, havde kommunen ikke prioriteret Northside, da de ikke tidligere har oplevet parkeringsproblemer på festivalen.

»Det er ikke et område, der er blevet prioriteret specielt, da der de seneste år aldrig har været parkeringsproblemer på Northside, siden størstedelen af gæsterne ikke benytter bil, men kommer gående eller er på cykel,« siger Joshua Krogager, der oplyser, at kommunen ikke har modtaget nogen klager om parkering.

Flere henvendelser

Hos Northside er meldingen en anden. Talsmand John Fogde fortæller, at festivalen siden mandag har modtaget flere henvendelser fra vrede beboere, der i løbet af weekenden har oplevet ulovligt parkerede biler på villaveje nær koncertpladsen.

»Vi har fået henvendelser fra folk, der bor i området, der har været meget trætte af den måde, vores gæster har parkeret på. Det har været mails fra folk, der har været irriterede over, at biler har holdt ulovligt parkerede i eller foran beboernes indkørsler. Vi har også fået enkelte henvendelser omkring hærværk på parkerede biler,« siger John Fogde, der dog ikke vil udtale sig om, hvorvidt flere cityassistenter er løsningen næste år.

Rekordmange gæster gav p-problemer på Northside

»Det er en sag mellem beboerne og kommunen. Vi laver vores arrangement og har ikke nogen indflydelse på antallet af parkeringsvagter. Når det er sagt, har vi en interesse i at være til så lidt gene for beboerne i området som overhovedet muligt. Og hvis de føler, at der har været en underbemanding derude med for lidt kontrol, er deres frustration også vores, så rækken af klager er ikke optimal. Jeg havde håbet, at vi stod her efter festivalen uden problemer i området. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at der er folk, der har været generet af vores gæster,« siger John Fogde.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er forældet teknologi

Kim Kæraa, Holme Parkvej 261, Højbjerg
Aarhus burde indføre trolleybusser i stedet for letbanetog, der allerede er en gammeldags transportform.
Restauranter
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere
Nye familier: »Julen er et potentielt minefelt«
Med stigningen i antallet af skilsmisser er der også kommet en stigning i antallet af sammenbragte familier. De forskellige traditioner og høje forventninger kan føre til konflikter, men med de nye familiemedlemmer kommer også muligheden for at gentænke julen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her