*

Erhverv

Lugt og støj lukker burgerrestaurant

Murphy's Burgerjoint på Nørregade forventer igen at kunne åbne ved udgangen af maj.

Murphy’s Burger Joint har brugt udstyr fra de tidligere lokaler på Nørregade, men det har ikke været tilstrækkeligt i den nye restaurant. Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Burgerbaren Murphy's Burgerjoint på Nørregade i Aarhus er blevet lukket efter et strakspåbud fra Aarhus Kommunes Center for Miljø og Energi. Det er efter adskillige klager over lugt, støj og efter flere kommunale tilsyn, at kommunen har valgt at udstede et strakspåbud til restauranten. 

Murphy's Burgerjoint har på Facebook lagt et brev ud fra kommunen, der forklarer årsagen til lukningen:

I brevet står bl.a. at »der var væsentlige lugt- og støjgener i lejligheden« om en lejlighed på etagen over restauranten, som blev påvirket af madlavningen i Murphy's Burgerjoint. Ifølge Aarhus Kommune har flere andre naboer klaget over gener fra restauranten.

Ifølge brevet har Murphy's Burgerjoint den 8. maj kontaktet en ventilationsmand, der skal løse lugtproblemerne, men inden det er kommet i stand, har kommunen valgt at lukke restauranten.

Restauranten flyttede tidligere i år til nye lokaler på samme vej, og i den forbindelse har den taget det samme udstyr med sig, men det har vist sig ikke at passe til det udsugningssystem, der er i lokalerne.

De nye burgerbarer har indtaget byen

»Det er fair, at vi må lukke for at løse problemet. Det kan jo ikke passe, at vi skal udsætte andre i området for det her. Men vi har ikke kendt det fulde omfang, fordi beboerne aldrig har henvendt sig direkte til os. I starten troede vi, at problemet lå i, at der ikke har været en forretning i lokalerne i to år, og naboerne bare ikke var vant til lyd derindefra,« siger Omar Oskarsson, ejer af Murphy's Burgerjoint.

Ejendomsadministrationsfirmaet, hvor både Murphy's Burgerjoint og beboerne på 1. sal lejer sig ind, har ikke ønsket at kommentere sagen.

Murphy's Burgerjoint forventer endnu engang at kunne åbne ved udgangen af maj.

Burgerglad brandmand fik afværget brand i populær burgerbar

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her