Erhverv

Ung iværksætter: Det er en fordel at starte tidligt

Små udgifter og et SU-supplement er en perfekt kombination for en iværksætter, mener Daniel Johannesen.

Serie: Iværksætterprisen 2017

I samarbejde med Business Region Aarhus bringer JP Aarhus en række portrætter af de virksomheder, der er nomineret til Iværksætterprisen 2017, der uddeles den 2. maj.

3 gode råd

3 gode råd til andre iværksættere fra Daniel Johannesen

Vær åben for input

»I starten havde jeg lidt svært ved at fortælle om, at jeg gik med tanker om at starte egen virksomhed, og derfor gik jeg måske glip af en masse gode input. Dem har jeg nemlig fået masser af, da jeg begyndte at være åben om det og tage til konferencer og arrangementer inden for branchen.«

Vær ikke bange for nedture

»Som iværksætter vil man nok altid være bange for ikke at lykkes med sin idé. Men man skal ikke være bange for de nedture, der kommer – der skal nok komme opture igen på et tidspunkt.«

Start tidligt, hvis det er muligt

”Det er en stor fordel, hvis man har mulighed for at starte virksomhed tidligt. Man har ikke store udgifter til bolig, og man har en lille indtjening via sin SU. Det gør det muligt at starte på hobbyplan og se, hvad det kan udvikle sig til.”

De fleste vil mene, at man har nok at se til, hvis man som 17-årig skal koncentrere sig om at gennemføre en gymnasial uddannelse, mens man samtidig dyrker elitesport på højt plan.

Men Daniel Johannesen har også fundet energi til at etablere virksomheden watery.dk, der inden for det første år på markedet nærmer sig en millionomsætning. Nu er han nomineret til Business Region Aarhus’ Iværksætterpris 2017 i kategorien "Young Stars".

Daniel Johannesen var kun 17 år, da han i oktober 2016 lancerede webshoppen watery.dk med salg af svømmetøj, svømmeudstyr og et online svømme-community for svømmere i danske klubber. Webshoppens hurtige succes på markedet har sikret den unge virksomhedsejer en nominering til Iværksætterprisen 2017.

»Watery er skabt ud fra en interesse i og viden om svømmeverdenen. Daniel, som står bag virksomheden, har ikke blot lagt et stort engagement i webshoppen, men han har også lagt både konfirmationspenge og meget hårdt arbejde i at få etableret sig på markedet, opnå en rigtig god omsætning og så har han fået skabt et community omkring #WateryLife. Han har det drive og mod, der skal til for at slå igennem med sine ideer,« siger Tessa Salling, chefkonsulent ved BusinessHorsens og formand for juryen bag Business Region Aarhus’ Iværksætterpris 2017.

Tirsdag d. 2. maj 2017 bliver det afgjort, om det bliver Watery.dk, der kan tage den fornemme iværksætterpris med hjem på kontoret. De to andre nominerede i kategorien er SubReader; en app til oplæsning af undertekster for ordblinde, og Canvas Planner; et work management softwaresystem til projektledelse.

Det var Daniel Johannesens indgående kendskab til svømmebranchen og behovet for det rigtige udstyr, der gav ham idéen til at starte watery.dk.

»Mine kammerater og jeg var enige om, at der manglede en webshop med et stort udvalg af alt det nødvendige udstyr for elitesvømmere. Jeg så en mulighed for at komme ind på et marked uden de store konkurrenter, og jeg greb chancen, mens den var der,« fortæller Daniel Johannesen om sin beslutning om at starte egen virksomhed på trods af skole og elitesvømning.

Selvom den unge iværksætter står op før fuglene kvidrer på en forårsmorgen, så fortryder han ikke et sekund at have startet virksomheden, mens han stadig tilbringer en stor del af sin tid på skolebænken.

»Det er en stor fordel, hvis man har mulighed for at starte virksomhed tidligt. Man har ikke store udgifter til bolig, og man har en lille indtjening via sin SU. Det gør det muligt at starte på hobbyplan og se, hvad det kan udvikle sig til,« siger Daniel Johannesen, der vil anbefale andre at gøre det samme, hvis de har muligheden.

Watery.dk er ikke mere end cirka seks måneder gammel og vækster lige nu med 30-40 procent om måneden. Ifølge Daniel Johannesen er det realistisk at ramme en millionomsætning i løbet af 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Omlægning af banen fra Hovedgård til Hasselager

Bo Lindbirk, Fastrupvej 37, Solbjerg
Solbjerg og dens opland er i vild opstandelse over den VVM-undersøgelse, der nu er til høring.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her