Erhverv

På job-date med 44 virksomheder

44 virksomheder møder 800 studerende ved torsdagens Company Dating på Aarhus BSS.

En gylden mulighed.

For de særligt dygtige studerende på Aarhus BSS kan torsdagen blive dagen, hvor karrieren bliver kickstartet.

Selve dagen, hvor de får hul igennem til et rigtigt job.

Repræsentanter for 44 virksomheder har meldt deres ankomst til Company Dating kl. 16-19 i S-bygningen på Fuglesang Allé, og de studerende, der har gjort forarbejdet og viser det rette engagement, den rette udstråling og den nødvendige faglige dygtighed kan faktisk – udover en god snak – også være heldige at få en samtale – og et rigtigt job.

F.eks. hos virksomheden Danfoss, der i øvrigt har 23.400 ansatte verden over.

»Når vi snakker med de studerende, får vi hurtigt en fornemmelse af, hvem de er. Vi lægger meget vægt på, at de studerende er velforberedte og kan give bud på, hvad de kan bidrage med i forhold til Danfoss. Det viser, at de har sat sig ind i vores virksomhed, og hvis vi møder oplagte kandidater til job eller praktikophold ved Company Dating, kan der blive lavet en aftale om en samtale,« siger Lise Linnebjerg, global employer branding manager ved Danfoss.

Dansk Supermarked er også med på Company Dating og har tidligere ansat nye praktikanter eller medarbejdere efter en dialog ved arrangementet.

For selv om størstedelen af de 800 deltagende studerende formentlig alle møder op med et strømlinede cv’er, nystrøget tøj, velfriseret hår, det store smil og det åbne sind, så er der jo stadig forskel på folk.

God faglig ballast

Og spørger man virksomhederne, kan de hurtigt danne sig et indtryk af de studerende.

»Vi har en række job og praktikstillinger med til Company Dating, og vi deltager med fem-seks medarbejdere. Det giver mulighed for mere end blot en to minutters snak med de studerende, så vi kan få et godt indtryk af de studerende. Vi lægger vægt på en god faglig ballast, men også engagement og drivkraft,« siger Jon Skålerud, HR senior manager i Dansk Supermarked.

Rekord og venteliste

Det er 10. år, at Company Dating holdes på Aarhus BSS, der er en fusion af Handelshøjskolen og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet.

Aarhus BSS

Company Dating

  • Årlig event hvor op mod 800 studerende mødes med en lang række virksomheder om job, praktikplads, graduate-forløb, projekter mm.
  • I år deltager 44 virksomheder deriblandt Dansk Supermarked, Lego, Danfoss, Grundfos, Arla, Bestseller, TDC Group, Jysk, Rambøll, KPMG, IBM og Maersk.
  • Virksomhederne er forpligtede til at stille med mindst ét fuldtidsjob, en praktikplads, et studiejob, et graduate-program eller et projektsamarbejde.
  • Company Dating er torsdag kl. 16-19 i S-bygningen ved Aarhus BSS, Fuglesang Allé.

Og det er første gang, at interessen for arrangementet har været så stor.

»Vi sætter rekord i år med 44 deltagende virksomheder og venteliste. Eventen er vokset støt og roligt, siden vi begyndte, og i kriseåret 2009 var der f.eks. kun fire virksomheder med,« fortæller Thomas Hvergel Jensen, leder af Aarhus BSS Career & Alumni.

Den store interesse hos bl.a. de private virksomheder er ekstra tilfredsstillende for Aarhus BSS, for øget kontakt med det private erhvervsliv er netop et fokusområde for hele Aarhus Universitet.

Årsagen er, at prognoserne forudser, at langt flere kandidater fra universitetet skal finde job på det private område i fremtiden.

»Vi skal tænke endnu mere i brobygning og lave en endnu bedre platform, hvor virksomheder og studerende kan møde hinanden, og det arbejder vi på. Som eksempel har vi et arrangement om virksomhedernes graduate-programmer på vej,« fortæller Thomas Hvergel Jensen.

Graduate-programmer er særlige startansættelser, hvor nyudannede typisk kommer gennem et toårigt introforløb i en virksomhed, ofte med et udlandsophold.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.

Debat: Præcisering om letbanen til Harlev

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
Letbanen skal naturligvis ikke ødelægge midtbyen i Aarhus, når banegården er flyttet til Firkløveret, så ligger skinnerne klar fra Aarhus H ud til Brabrand. Herfra skal de blot videreføres til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her